Koçarlı Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliğinde Akmescit, Gaffarlar, Esentepe ve Şenköy mahallelerinde yapacağı toplam 4 halı saha için yüklenici firmaya yer teslimini yaptı. Yaklaşık 1 milyon 250 bin liraya mal olacak halı sahalar, 2 ayda yapılarak, hizmete açılacak. İlçesine halı sahaların hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Nedim Kaplan, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi ve kapalı spor salonu projeleriyle ilgili de bilgi verdi.

KOMPLEKS OLACAK


Adnan Menderes Mahallesi’nde daha önce birisi açık, diğeri kapalı olmak üzere toplam iki adet halı saha yapıldığını hatırlatan Başkan Kaplan, şunları kaydetti: "İlçe merkezinde açık ve kapalı halı saha yaptık. Onların çevre düzenlemesi, kadın ve erkek soyunma alanları, tuvaletleri yapılacak. Ayrıca kır düğün salonu, çay ocağı ve sosyal alanlar olacak. Bunun için 24 Kasım’da ihaleye çıkacağız. Burası, içinde spor ve sosyal tesislerin bulunduğu bir kompleks olacak."

TÜRKİYE’DE YAPILACAK 8 YÜZME HAVUZUNDAN BİRİSİ KOÇARLI’DA OLACAK


İlçe merkezinde yapacakları gençlik merkezi ve kapalı spor salonunun kaynağının hazır olduğunu anlatan Başkan Kaplan, "Gençlik merkezi için mevcut bir binanın karot testleri ve yıkımı ile ilgili bir çalışma var. O neticelendikten sonra inşallah ihaleye çıkacağız. Yine buna ilaveten bir adet kapalı spor salonu olacak. Yer tahsisi ile ilgili son aşamaya gelindi. Milli Eğitim, bize yer tahsis ettiğinde ihale ilanına çıkacağız. Onu da halkımıza kazandıracağız. Mevcut futbol sahamız ve etrafındaki çevre düzenleme çalışmalarını yapıyoruz. Tabi bir de yüzme havuzu var. Onun zemin etütlerini bakanlığa göndereceğiz. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu çalışmaları da kısa sürede neticelendirilip, ihaleye çıkılacak. Bu havuzlardan Türkiye'de 8 adet yapılacak. Birisinin ilçemize nasip olmasının gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.