Nazilli ‘de tezgahlarını açan ve on gün boyunca açık kalacak olan fuarda, Gaziantep'in 450 çeşit baharatından, Yunanlıların vazgeçilmez damla sakız reçeline, Afyonkarahisar’ın meşhur lokum ve sucuğunun yanı sıra Erzurum cağ kebabına kadar yüzlerce ürün satışa sunuluyor. Ayrıca fuarda Nazilli Bayanları ve Anneler Derneği ’de el emeği ürünlerini satışa sundu.

“BİRÇOK ÇEŞİDE YER VERDİK”

Gaziantep’e lezzetinin dünyaca ünlü mutfağını Nazilli halkına fuarda sunan Ahmet Ateş, “Gaziantep sofrası bildiğiniz gibi dünyaca ünlü bir mutfak. Dünyada birçok yemeği ödül almış olup mutfağımızı tüm dünya tanıyor. Özellikle Avrupa ülkeleri mutfağımızı çok beğeniyor. Bu noktada bizde şehrimizi tanıtmak adına bölgelerdeki festivallerde stantlarımızı açıyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlenen fuarlarda yer alıyoruz. Nazilli Belediyesi’ne bize böyle bir imkan sunduğu için ayrıca teşekkür ederiz. Yaşayan halk içinde bu tür etkinlik çok güzel oluyor. Yöresel yemekler yiyorlar farklı lezzetleri görüyorlar. Tezgahımız da yöresel olarak patlıcan kebabı, Urfa, adana kebabı var, ciğer şiş ve kavurma, içli köftemiz var. Ürün çeşitlerimizin birçok çeşidine yer vermeye çalıştık. Tüm Nazilli halkını festivalimize bekleriz.”

“ÜRÜNLERİMİZİ FESTİVALDE TANITIYORUZ”

Trabzon’dan gelen lezzetlerle tezgah açan Sedat Gündoğdu, “Trabzon’dan geliyoruz .En çok mıhlama peynirine talep oluyor. Doğamızda yetiştirilen hayvanlarımızın tere yağ ve peynirlerimizi Nazilli’de bu güzel organizasyonda tanıtıyoruz. Tüm peynir ve tere yağ çeşitlerimizle geldik. Ürünlerimizin tadına bakanlar çok beğeniyorlar. Nazilli Belediyesine bize böyle festivalde yer verdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOK GÜZEL OLDU”

Festivalde Nazilli Bayanları grubu ve Anneler Derneği yerlerini alırken dernekler adına Anneler Derneği üyesi Songül Özdemir, “Festivalde Nazilli bayanları olarak bizlere de yer verildi. Bu daha önce olmamıştı ama bu festivalde bizde stantlarımızı açtık. Bizler için bu 10 günlük süreç çok güzel oldu. Hem Nazilli Bayanları hemze Anneler Derneği adına Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.