Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün olağan genel kurul toplantısında bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu yönetti. Başkan Çerçioğlu ve meclis üyeleri, toplantıda gündemde yer alan 6 maddeyi görüştü. Maddeler arasında yer alan performans programı ve gelir ücret tarifesi oy birliği ile bütçe ise oy çokluğu ile kabul edildi. 34 milyon lira iç borçlanma yapılarak, gelir ile giderin birbirine denk hazırlandığı bütçe, 575 milyon 600 bin lira olarak belirlendi. Bütçe kalemlerinden birisinin oylamasında AK Parti’li Meclis Üyesi Neşe Menderes ‘hayır’ oyu kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ


Toplantıda konuşan Aydın Büükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, ASKİ'nin kurulduğu günden bu yana Aydın'da 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığını söyledi. Karakoz, çalışmaları için ASKİ'ye teşekkür etti.

ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ YAPILACAK


Gelir ücret tarifesinin görüşüldüğü sırada söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Menderes, tarifede yıl içerisinde artış olup olmayacağını sordu. Menderes’e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Plan ve Bütçe Komisyonu'nda arkadaşlarla 3'üncü ve 6'ncı ayda enflasyon oranında artış yapacağımızı görüştük" dedi.

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ


Toplantıda içme suyu temini ve arıtma tesisi projeleri ile ilgili ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç bilgi verdi. Olkaç, her ilçeye içme suyu arıtma tesisi yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Buharkent'te arıtma tesisi projesi bitmiş vaziyette, şu anda ihale aşamasında, ihale yapılması ile ilgili süreç devam ediyor. Germencik'te yer sorunumuz vardı. Germencik Belediyesi, bize yer tahsisi yaptı, onunla ilgili projemiz devam ediyor. 2022 yılında tamamlanacak. Köşk arıtma tesisinin projesi bitti. Köşk Belediyesi'nden kamulaştırma ile yer satın alındı. Bununla ilgili de ihale süreci devam ediyor. İncirliova, Koçarlı ve Efeler ile ilgili olarak da ortak Osmanbükü Mahallesi'nde arıtma tesisi yapılması ile ilgili projemiz de şu anda devam ediyor. O da tamamlandığında ihaleye çıkacak." İçme suyu temini ile ilgili işlemlerin şu anda sondajlarla yürütüldüğünü belirten Olkaç, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde de paket arıtmalarla içme suyu temininin sağlandığını sözlerine ekledi. Bütçenin Aydın’a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Çerçioğlu, tüm maddelerin görüşülmesinin ardından toplantıyı kapattı.