Aydın’ın Koçarlı ilçesi yeni spor tesislerine kavuşuyor. Koçarlı Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde, ilçedeki Akmescit, Gaffarlar, Esentepe ile Dedeköy ve Şenköy mahalleleri orta kısmında yer alan Tokatbaşı mevkiine toplam 4 adet halı saha yapılacak. Söz konusu 4 mahalleye yapılacak olan halı sahalar ile ilgili Koçarlı Belediyesi ile yüklenici firma arasında protokol imzalandı.

BİR MİLYON 250 BİN LİRAYA MAL OLACAK


Protokol törenine Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, belediye meclis üyeleri, Gaffarlar Mahallesi Muhtarı Selim Tetik, Akmescit Mahallesi Muhtarı Ömer Meydan, Esentepe Mahallesi Muhtarı Muharrem Avcı, Dedeköy Mahallesi Muhtarı Müfit Tüloğlu, Şenköy Mahallesi Muhtarı Selahattin Cenger katıldı. Bir milyon 250 bin liraya mal olacak halı sahaların iki aylık sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

“7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK”


Protokolü imzalayan Başkan Kaplan, halı sahaların hayırlı olmasını dileyerek, “Dört mahallemize halı saha yapılacak. Protokollerimizi imzaladık. Yüklenici firmayla iş teslimini yaptık. Bu yaptığımız halı sahalar her ne kadar Akmescit, Gaffarlar, Esentepe ve Şenköy mahallelerimize yapmış olsak da o bölgedeki yakın mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da kullanımına açık olacak. Bu halı sahalarımız, 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza hizmet verecek. Netice itibariyle bu herhangi bir mahallenin özelinde bir mülk değil. Spor yapmak isteyen, bu işe heves duyan bütün halkımıza açık alanlar olacak. İnşallah iki ay gibi bir kısa süre içerisinde 4 mahallemizdeki halı sahamızı bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Biz de kesin kabuller yapıldıktan sonra ilgili mahalle muhtarlıklarına teslim edeceğiz.” dedi.

“DEĞİŞİK SPOR FAALİYETLERİNİ DE DESTEKLEYECEĞİZ”


Bu ihalenin Koçarlı’nın 52 mahallesi özelinde yapacakları son halı saha ihalesi olduğunu kaydeden Başkan Kaplan, “Bundan sonra ne açık ne de kapalı yapmayacağız. Halı saha noktasında maksimum doyumluluğa ulaştık. Artık bundan sonra bu halı sahaların doldurulması, gençlerimizin spora özendirilmesi, uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması, zamanını boşa geçirme değil de arkadaşlarla hem birlik ve beraberlik içerisinde kaynaştırma ruhunu geliştirme, pekiştirme, birlikte hareket etme kabiliyetini hem de sıhhatli bir nesil yetiştirme adına spor yapmalarını özendirme olacak. Burada da en büyük görev muhtarlarımıza düşüyor. Biz de önümüzdeki dönem içerisinde bu yaptığımız tesislerin yanında eğer bir talep olursa orada bir potansiyel varsa, bu bölgelerde uygun yerler olursa basket potası, voleybol sahası gibi değişik sportif faaliyetleri de destekleyeceğiz. Ama benim istediğim şudur ki, yapılacak olan halı sahaların doldurulması, orada maçların olması, amacına uygun bir şekilde kullanılması, gençlerin spora özendirilmesi. Bütün derdimiz bu. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Söz konusu bu 4 halı sahanın tamamlanmasıyla ilçede toplam halı saha sayısı 6'ya yükselecek.