Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. Toplantıda bir araya gelen Başkan Çerçioğlu ve meclis üyeleri, 7’si gündem dışı olmak üzere toplam 34 madde görüştü. Tamamı ilgili komisyonlara havale edilen maddelerin büyük bir bölümünü Aydın Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bütçeleri oluşturdu. Tüm maddelerin ele alınmasının ardından, meclis üyelerine, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 21 Aralık 2018 ile 17 Eylül 2021 tarihleri arasını kapsayan genel iş ve yürütümüne ilişkin mülkiye teftişi hakkında bilgi verildi.

KAMU ZARARI YOK

Yapılan bilgilendirme açıklamasında, teftişin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri Hasan Sazkaya ve Hasan Gündoğdu tarafından yapılarak tamamlandığı belirtilerek, "Teftiş sonucunda mülkiye müfettişlerince 17 Eylül 2021 tarihli teftiş raporu düzenlenmiştir. İlgili raporda kamu zararı tespitinde bulunulmamıştır. 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ve 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında bir suç tespiti bulunmamaktadır” denildi.

GÖREVİNDE BAŞARILI VURGUSU

Açıklamada ayrıca, “Raporda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın her kesime yönelik yaptığı sosyal projelerle halkla olan ilişkilerinin üst düzeyde olduğu ve görevini başarıyla yürüttüğünün memnuniyetle incelendiği ve değerlendirildiği belirtilmiştir. Belediyemiz birimleri tarafından tavsiye edilen hususlar dikkate alınarak yapılan ve yapılacak işlemler hususunda her maddeye karşılık gelecek şekilde cevabi rapor düzenlenerek Aydın Valiliği’ne gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi.