Aydın’ın Köşk ilçesinde CHP İlçe Başkanı Mehmet Güldenk, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’e tepki gösterdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projeleri, Köşk Belediyesi’nin sahiplendiğini kaydeden CHP’li Başkan Güldenk, Köşk Belediyesi’nin halkı kandırdığını söyledi.

“SEN HANGİ HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYORSUN?”

Köşk Atıksu Arıtma Tesisi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımı olduğunu dile getiren Güldenk, şunları kaydetti: “Köşk Belediyesi ilçemize yatırım yapamadığından Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımı olan Köşk Atıksu Arıtma Tesisi’ni sahiplenmeye kalkıp halkı yanıltmaya çalışıyor, algı yaratma peşinde koşuyor. Nuri Bey Köşk halkı buna kanmaz, senin masallarına inanmaz. Köşk Atıksu Arıtma Tesisi Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün bir yatırımı. Projesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı, onaylatıldı. Şimdi ihaleye çıkılıyor. Maliyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Yani Aydın halkının su paralarıyla ödenecek. Sen hangi hayal dünyasında yaşıyorsun? Kaynak aktarıldı, arıtma tesisi yapılacak, laflarına halk doydu artık. Keşke böyle bir şey olsa, halkın parası Aydın’da kalsa, memlekete de bir faydanız olsa.”

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİZE ÖDEMEDİ Mİ?”

CHP’li Güldenk, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Nuri Bey siz bırakın kaynak aktarmayı, halka hizmet için kullanılacak atıksu arıtma tesisinin yerini bile Köşk Belediyesi olarak sizler Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne para ile satmadınız mı? 725 bin TL’yi kamulaştırma bedeli olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi size ödemedi mi? Halktan topladığı su paraları ile ödendi bunlar. Hangi dünyada yaşıyorsunuz? Hem arıtma tesisinin yerini parayla satacaksın, sonra büyükşehirin yatırımını sahiplenmeye kalkacaksın. Başımıza bir de bu adeti mi çıkardınız şimdi? Taş üzerine taş koymadığınız gibi, başkasının emeğini, projesini, alınterini, “sahiplenmek” oldu olacak bir de Aydın’a girerken gelip geçtiğiniz ASTİM Köprülü Kavşağını da biz yaptık deyin de olsun bitsin.”