Türk basınının önde gelen kalemlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına verilen TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Töreni İstanbul’da Burhan Felek Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'in yaptığı tören Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları, haber peşinde koşarken ölen ve öldürülen gazetecilerin anısına saygı duruşuyla başladı. Törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı.

MESLEKTE 50 YILI DOLDURDU

Turgay Olcayto (Başkan), Orhan Erinç, Adnan Özyalçıner, Niyazi Dalyancı, Esat Yılmaer, Arif Esen, Sibel Güneş (Yazman), Hüseyin Irmak, Hilmi Hacaloğlu'ndan oluşan Seçici Kurul tarafından bu yıl ödüle layık görülen 16 gazeteciye ödülleri verildi. 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan 16 gazeteci arasında ödüle layık görülen Aydınlı gazeteci Tevfik Akbaş, ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş’in elinden aldı.

TEVFİK AKBAŞ KİMDİR?

1948 yılında Çanakkale'de doğdu. Çanakkale Lisesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1966 yılında Demokrat Çanakkale Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Askerlik görevinden sonra Türk Haberler Ajansı Çanakkale muhabirliğini üstlendi. 1973 yılında İzmir Yeni Asır Gazetesi’nin Aydın Büro Şefi olarak mesleğe devam etti. Ses ve Hür Aydın gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. 1991’de Bizim Aydın Gazetesi’ni yayımladı. Anadolu Ajansı ve Cumhuriyet gazetelerinin Aydın muhabirliğini yaptı. Yurt Gazetesi’nde muhabir olarak çalıştı. Sürekli Basın Kartı sahibi Tevfik Akbaş halen Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.