Nazilli’de mahalle sorunlarını dile getiren muhtarlarımızla birlikte her hafta ‘Muhtarlar Konuşuyor’ haber dizimizde birlikte olacağız. Bu hafta haber dizimizin konuğu Nazilli Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Certel ile birlikteyiz. Mahalle sorunlarını ve yapılan çalışmaları anlatan Muhtar Certel, “Biz mahalle sakinlerimizin sesi olmaya devam ediyoruz, yetkililerden de bizi duymalarını bekliyoruz” dedi.

‘GÜZEL PROJELERİMİZ TAMAMLANDI’

Nazilli Zafer Mahallesi’nde yaklaşık 1,5 dönemlik muhtarlık koltuğunda olan Muhtar Certel, mahalle sakinlerinin istekleri ve yapmış olduğu yardımlar ile çevresinin takdirini kazanmaya devam ediyor. Mahallesi için yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlatan Certel, “Çok daha güzel bir Zafer Mahallesi için çalışmaya devam ediyoruz” diyerek, “Öncelikle bizi dinlemek istediğiniz, bize ses olduğunuz için kendim ve mahallem adına Aydın Ses Gazetesine teşekkür ediyorum. Bizim mahallemiz için hem Nazilli Belediyesi hem de Büyükşehir belediyemiz ile çalışmalarımız devam ediyor. Belediyelerimizden aldığımız hizmetlerimiz olduğu gibi beklentilerimiz de var. Yapılan çalışmaları anlatacak olursam, bin 700 sokakların hiç taş olmayan yerleri vardı oralar taş döşendi. 22 ile 28 sokağın kesiştiği yerde her iki belediyemizin ortak yapımı olan kavşak yapımı gerçekleşti. Yine Aydın Büyükşehir Belediyemiz Zafer Mahallesinde 3 ayrı noktada durak yapıldı. Güzel işlerimiz olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘ŞİDDETLİ YAĞIŞLARDA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASIYOR’

Mahallesi için yapılmasını beklediği projelerden de bahseden Certel, özellikle yoğun yağış olduğunda su alan evlerin olduğunun altını çizerek isteklerini anlattı. Certel, “Bizim istediğimiz daha güzel işler var. Eski devlet hastanemizin şu an biliyorsunuz okul yapılıyor. Oradan Pehlivanoğlu marketin olan asfaltın sökülüp kod farkı düşülerek taş döşeme yapılmasını istiyoruz. Yoğun yağışlar olduğunda zemin katlar su alıyor. Rampayı indikten sonra yaklaşık 30 ev şiddetli yağışlarda lokallerin tıkanmasından dolayı zemin kattaki evleri ve dükkanları su basıyor. Daha önce asfalt atıldığından dolayı artık asfalt şişti. O asfaltın silinip taş döşeme yaptırmayı istiyoruz. Mehmet Özalp Bulvarı gelişmekte olan bir muhitimiz, buraya bir etkinlik alanı Nazilli Belediyemizin yeşil alan olarak tahsis ettiği herhangi bir yeri etkinlik alanı olarak istiyoruz. O muhitte oturan mahalle sakinleri sadece alanı istiyor geri kalanı biz yapacağız. Bu alanda halı saha, basketbol sahası ve mahalle sakinlerinin oturabileceği bir araya geleceği bir yer istiyoruz. Mehmet Özalp bulvarında yine bir sağlık ocağı olmasını istiyoruz. İmarda yeri gözüküyor. Hem buradaki 1 ve 6 sağlık ocaklarındaki yığılmayı azaltacağız” şeklinde konuştu.

‘MİNİ KÜTÜPHANEMİZ İÇİN YER BEKLİYORUZ’

Certel, üç yıl önce başladığı kampanyayla topladığı binlerce kitap için muhtarlık binasının bitişiğinde 35 metrekarelik küçük bir kütüphane kurmak için yetkililerden yardım talebinde bulundu. Muhtar Certel, 2017 yılından bu yana bağışçılardan kitap topluyor. Gelir düzeyi düşük çocukların kırtasiye ihtiyaçları için başladığı bağış kampanyası geçen süre zarfında kitap bağışına dönüştü. Muhtarlık binasında pek çok türden 3 bine yakın kitap birikti. Muhtar Certel, 35 metrekarelik muhtarlık binasında kitapları istiflemek ve korumak konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek bitişiğe 35 metrekarelik bir bina yapılması için yetkililere seslenerek, “Kütüphane çalışmamız devam ediyor. Biz mahalle sakinlerimizin her türlü okunacak kitapları getirdik. Şu anda o kadar çok kitabımız var ki ama muhtarlığın içindeki kütüphanemize artık sığamıyoruz. Muhtarlığımızın yanına ilave kütüphane için bir oda talebinde bulunduk. Şu ana kadar bununla ilgili bir geri dönüş olmadı. Kütüphanemiz yapılırsa bilgisayar alacağız. İnşallah yan tarafa ilave oda yapabiliriz. Mahalle sakinlerimize kazandırmak istediğimiz bir diğer çalışma ise, muhtarlığımızın yan tarafına bir oda yapıp orada yer ocağı yaparak, mahalle sakinlerimiz ekmeğini, yufkasını, lokmasını yapacakları ortak kullanım alanında tüm malzemelerin bulunduğu bir yer yapmak istiyoruz” diye konuştu.

‘OKUL İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR’

Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Certel inşaat devam eden aile sağlığı merkezi ve inşaat sürecine girilen okulun Zafer Mahallesi’ni şimdiden hareketlendirmeye başladığına dikkat çekerek, “Bu iki yapının mahallemize çok artıları olacak. Özellikle okulun hayata geçmesiyle birlikte çocuklar, öğretmenler mahallemizi daha canlı hale getirecekler. Bu durum mahalle esnafımızın da lehine olacak. Mahallemiz adına çok mutluyuz. Okullumuz yapılmaya devam ediyor. Devletimizden Allah razı olsun. Atıl durumdaki hastane arsasını çok güzel değerlendirdi. Çalışmaları hızla devam ediyor. Zemin kat çıktı. Bu hıza bakarsak 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişebilir. Orada büyük bir hareketlilik gelecek. Mahalle sakinlerimizde yardıma ihtiyaç olan vatandaşlarımıza sosyal yardımlaşmaya yönlendiriyoruz. Bizim muhtarlık olarak hemen yapabilecek durumumuz olduğunda gıda yardımı yapıyoruz. Gıda paketini en iyi şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Çok titizlikle davranıyoruz. Yardımda bulunan vatandaşlarımızın da içlerinin rahat olmasını sağlıyoruz. Tabi kış geldi bununla birlikte kömür yardımları başladı” dedi.

‘YETKİLİLERDEN GEREKSİZ HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUZ’

Son olarak yetkililere seslenen Muhtar Certel, “Bizler mahalle sakinlerimizin sesini duyurmaya çalışıyoruz. Her iki belediyemiz için söylüyorum muhtarlarımızın sesini duysunlar. Biz bir şey istiyorsak mahallemiz için istiyoruz. Bizim istemediğimiz değil de istediğimiz işlerin yapılsın istiyoruz. Biz mahalle sakinlerimizin isteklerini yetkilere ulaştırdığımızda, yapılmadığında mahalle sakinleri bize tepki gösterip muhtar çalışmıyor diyor. Biz tüm istekleri yetkililere söylüyoruz dilekçelerimiz mevcut. Ama biz de beklemek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden bizim istediğimiz şeyler mahallemizin menfaatine olacak şeyler. Gereksiz şeyler istemiyoruz. Biz burada önemli bir faktördeyiz. Muhtarlık mesleği karşıdan bakıldığında sadece masa başında oturmak gibi görünüyor ama ben kendime adıma bunu yapmıyorum ve birçok muhtar arkadaşlarım da mahallesi adına çalışmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.