Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümü Didim’de törenle kutlandı. Didim Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Ali Saçan, Didim Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Çıplak, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"CUMHURİYET BAYRAMI'NIZI KUTLUYORUM"


Törende ilk olarak İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, protokolle birlikte alandakilerin bayramını kutladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; akabinde İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, ülkemizin her yerinde Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yılının coşkuyla kutlandığını ifade ederek, “Biz de bu coşkuya Didim’den aynı heyecanla katılıyor, Türk milletinin bu gurur gününü paylaşıyoruz. Dünyanın en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız olarak, dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirterek Cumhuriyet Bayramı'nızı kutluyorum.” dedi.

"BİR YAŞAM BİÇİMİDİR"


Cumhuriyetin bir idari değişim değil bir yaşam biçimi de olduğunu belirten Yiğit, “Cumhuriyet, yalnızca idari bir değişim değil, aynı manada bir yaşam biçimidir. Eğitimden sağlığa, yönetim yapısından ekonomik sisteme kadar anlayış ve fiziki girişimle birlikte çağdaş bir toplum yaratma projesidir. Atatürk böyle bir değişime liderlik ederken yeni
cumhuriyeti bilinçli yeni nesle emanet etmiş ve onları şu sözle tanımlamıştır: Cumhuriyet düşüncede bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister demiştir” ifadelerine yer verdi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ


Kaymakam Yiğit’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve kompozisyonlar okundu. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödülleri verildi. Kutlamalar kapsamında halk oyunları gösterileri sunulurken, resmi geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.