İlk olarak bir evvelki meclis zaptı görüşüldü. Bu esnada İYİ Partili Nail Kurt, “Meclis görüşmelerinde bilhassa kritik maddelerde oylama sonuçları isim isim yazılıyordu. Son mecliste bunlar yazılmamış. İhtilafa düşülebilecek maddeler mevcut, bunlar soruşturmalara sebep olabilir. 96. karar ve 99. kararların isim isim kayıtlara geçmesini istiyorum” dedi. Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, meclis üyelerine verilenin özet detaylı kayıtların belediyede bulunduğunu ifade etse de bundan sonra meclis üyelerine de detaylı kayıtların verilmesi kararı alındı.

OSAN, ALKIŞI BEĞENMEDİ: “BURASI BAYRAM YERİ DEĞİL”


Ardından bütçe görüşmelerine geçildi. Ekim ayı meclisinde bütçenin 55 milyon 671 bin lira olması öngörülüp konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti. Bu konuda meclise bilgi veren Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, “Komisyonun belirlediği gelir 35 milyon 671 bin 171 lira. Gider ise tahmini 36 milyon 671 bin 171 lira. Aradaki bir milyonluk fark borçlanma ile kapatılarak denk bütçe oluşturulacak. Bir önceki mecliste 55 milyon olacağı ifade edilmişti biz bunun 19 milyon düşürdük. Bunun sebebi akaryakıt istasyonunu kiraya verme düşüncesi var Başkan beyin. Oraya akaryakıt istasyonundan gelir diye tahmin ettiğimiz 15 milyonun 10 milyonunu geri çektik” dedi. “Akaryakıt istasyonu kiraya verilecek demek mi bu?” deyip olası kararı doğru bulduğu belirtmek için alkışlayan Nail Kurt’a MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Osan, “Biz komisyon olarak akaryakıt istasyonunun 15 milyon gelir getirmeyeceğini düşündük 10 milyonunu sildik. Kira konusu başkanın kendi düşüncesidir. Böyle alkışlarsan olmaz. Burası bayram yeri değil” diyerek tepki gösterdi. Kurt ise, “Bu tür bilgilendirmeleri o zaman başkan yapmalı. Ne var bu alkışlamakta” yanıtını verdi. Başkan Vekili Erdinç Gümüş, herkesin söz alarak konuşabileceğini ifade ederken AK Partili Memduh İlgili de, “Sayın başkan didişip durmayalım güzel bir şekilde meclisi yapıp gidelim” şeklinde araya girdi.

“AŞIRI BORÇLANMADAN KAÇINDIĞIMIZ BİR YIL OLSUN”


Kısa süreli gerginlik yatıştırılırken Sedat Kesici tahmini giderleri kalem kalem açıkladı. Kesici, “Özel kaleme ayrılan başkanlığa ayrılan maaşlar ve temsil ağırlama tüm giderler dahil 1 milyon 820 bin lira, zabıta müdürlüğüne 551 bin 787 lira, temizlik işleri müdürlüğüne 8 milyon 125 bin 29 lira, emlak istimlak müdürlüğüne 2 milyon 568 bin 251 lira, işletme ve iştirakler müdürlüğüne 5 milyon lira, fen işleri müdürlüğüne de 11 milyon 57 bin 837 lira, yedek ödenekler de 3 milyon lira” şeklinde bilgi verdi. Bütçe plan ve bütçe komisyonunda geldiği haliyle oy birliği ile kabul edildi. Başkan Vekili Erdinç Gümüş, “Bu bütçemiz ilçemize, Aydın’ımıza ve tüm ülkemize hayırlı olsun. İnşallah hizmetler konusunda bütçede denkliği sağlarız. Aşırı borçlanmadan kaçınıp belediyemizi ve çevremizi hizmet ağı ile sararız” sözleriyle oturumu kapattı. Öte yandan geçen yılın bütçesi 32 milyon 671 bin 745 olarak kabul edilmişti.