Millet İttifakı Meclis Üyeleri Muammer Yıldız, Nuri Öncü, Erdinç Gümüş, Nail Kurt ve İbrahim Kayahan Eylül ayı meclis toplantısında, "Yazır Mahallesinde MHP İlçe Başkanı Murat Uysal’ın özel mülkiyetinde Karacasu Belediyesinin iş makineleriyle kum taşıma ve taş kırma işleri yapılmıştır ve halen devam etmektedir. Murat Uysal’ın özel mülkiyetine çimento indirilmiş olup bu iş için ücret alınmış mıdır? Alındıysa bu tutar kaç paradır?” ifadelerinin yer aldığı bir soru önergesi sunmuştu. Aynı toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, gerekli inceleme yapılıncaya kadar çalışmaları durdurduklarını söylerken MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacakları dilekçeyi okumuştu.

2 KAMYON TAŞ, BİR KAMYON KUM


Bu soru önergesine ekim meclisinde yanıt geldi. Yapılan araştırma sonucu ortaya çıkan metni okuyan Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, “Bir diğer gündem maddesi tapusu MHP İlçe Başkanı Murat Uysal’ın babasına ait evle alakalı geçen ay verilen soru önergesiyle alakalı. Burada biz ölçümlerini yaptırdık. Ölçüm sonucunda 199 metrekare bir alan yola verilmiş. 165 ada 2 parselde yolun güvenliğini sağlamak için 77 metre bizim yolun güvenliğini sağlamak için çekilen duvar var. Bu duvarın kimi yerinde 3 metre kimi yerinde daha fazla bazı yerinde daha az ortalama 3 metre 20 santim bir yüksekliği var. Yolun dar olan kısımlarında da ortalama bir ile bir buçuk arasında araziye girip çıkma var. Bizden de verdikleri bu yol karşılığında arazinin diğer kısmındaki çalışma için 2 kamyon taş, bir traktör kum istemişler. Böyle bir protokol yapılmış” dedi.

GÜMÜŞ “UYGULAMA YANLIŞ” DEDİ


‘Emin misin?’ diye araya giren Gümüş, şunları kaydetti: “Bizim kişilerle işimiz yok. Hepsi bizim can ciğer arkadaşımız. Biz burada bir şey sorduysak bize adam akıllı cevap verilsin. Emin olmadığınız bir şey için burada iki kamyon taş, bir traktör kumdan bahsetmeyin. Buradan çıktıktan sonra hem sizin hem bizim arkamızdan konuşmasınlar. Bu yerleri ölçtürün. Bizim araçların navigasyonu var. Oraya dökülen kum belli. Belediyenin yaptığı duvar Ocak 2021’de bitti dediniz. Kahve meydanına kamyonla kum döktünüz mü dökmediniz mi? Vatandaş bizi arayıp bunları söylüyor. Kahve meydanında kum ve 100 torba 80 torba çimento geldi. Belediyenin dağdan getirdiği taşlar dağdan getirildi, belediyenin kırıcıları kırdı sonra traktöre yüklenip gerekli olduğu yere götürüldü diyor. Ben de vatandaşlarım adına size bunu soruyorum. Doğrudur, yalandır. Çimento gitmedi mi şimdi, vatandaş bana yanlış mı söyledi? Kimse zan altında kalmasın kimse de böyle bir b… yemesin. Karacasu Belediyesi kimsenin esiri değil. 100 metre yer vereceksin, 50 metre duvar yaptıracaksın. Mermer ocağından bir kamyon taş getirmenin maliyetini çıkar, kırıcı ile kırdık kaç paraya mal olacak bak bakalım. Karacasu Belediyesi böyle şaibeli işlerle gündeme gelmesin.”

“PROTOKOL YANLIŞ DİYEBİLİRSİN AMA KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKMAYIN”


Belediye Başkanı Mehmet Erikmen de, “Bizim kamuya ait yolun emniyeti için yaptığımız çalışmayla karıştırmayın. Bu konuda vatandaşın her söylediğine inanıyorsun ama koskoca müdürlerin söylediğine inanmıyorsun. Biz bunu hemen durdurduk zaten. Sanki kötü bir niyet varmış gibi ailesini, kendisini, bizi zan altında bırakıyorsunuz. Varsa bir yanlış ‘şu konuda uygulamayı yanlış yapmışsınız, biz meclis üyeleri olarak sizi yaptığınız bu anlaşmayı kabul etmiyoruz’ diyebilirsiniz. Amenna. Siz böyle konuşunca herkes zor durumda kalıyor. Ben şaibe olmasın diye siz söyleyince durdurduk. Ölçüm yapılsın dediniz yaptırdık. Şimdi de sonucu okuyoruz. Dediğiniz gibi bir durum yok” dedi.

“VERİLEN YOL HAKKI KARŞILIĞINDA NAKLİYE DESTEĞİ VERDİK”


Fen İşleri Müdürlüğü personeli Cantürk Güvendi ise, “Biz kendi duvarımızı malzeme bize ait şekilde müteahhide verdik yaptırdık. Yolu bazı yerlerde 2-2,5 metre genişlettik. Bunun karşılığında aşağı duvarı yaparken nakliyede yardımcı olmamızı istediler. Böyle bir protokol vardı. Nakliyede yardımcı olduk. Bizim envanterden giden bir çimento yok. Arazi sahibiyle yapılan protokol gereği onun şahsi işi için nakliye desteği verdik. 80-100 torba çimento hiçbir yerde kullanılmaz” şeklinde bilgi verdi.