Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan seramik fabrikasıyla ilgili açıklamada bulunan Savaş, Türkiye’de üretilen seramiğin yüzde 25’inin Çine’deki fabrikada işleneceğini belirtti. Seramik fabrikasının kentin üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini arttıracağını dile getiren Savaş, “Türkiye’nin en büyük seramik fabrikası Çine’de faaliyet gösterecek. Buraya yapılan bu yatırımla madenlerimiz tonla satılmak yerine metrekare üzerinden satılacak ve ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak. Bugüne kadar madenlerimizi çuvallara doldurduk ve sattık ama bundan sonra ton ile değil metrekare ile satacağız. İlimizin üretim kapasitesini, istihdam kapasitesini, ihracat kapasitesini artıracak bir yatırım olacak” dedi.

YATIRIMCI DOSTU OLMALIYIZ

Savaş, bu tür yatırımların sayısının artmasıyla, ilin vergi geliri ve Büyükşehir’in hazineden aldığı payın artacağını belirterek, şunları söyledi: “Herkesi yatırımcı dostu olmaya davet ediyorum. İlimiz sahip olduğu potansiyelden dolayı bunu fazlasıyla hak ediyor. Evlatlarımızın doğduğu yerde karnının doyurmasını istiyoruz.”

ÇİNE SERAMİĞİN MERKEZİ OLACAK

Seramik fabrikasının 18 ayda tamamlanacağını ifade eden Savaş, “Fabrikada üretilen seramik tamamen ihracatta değerlendirilecek. Türkiye’de üretilen seramiğin yüzde 25’i Çine’den, bu anlamda seramik fabrikalarının merkezi haline gelecek. Bu fabrika 4 bin kişiye de istihdam sağlayacak” diye konuştu.

ÇİNE OSB’DE 6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Savaş, “Şu anda OSB’de 35 tane işletme var. 20 tanesi önümüzdeki yıl iki yıl içerisinde de 70 tane işletme orada aktif hale gelecek. Şu anda bin kişi çalışıyor. 3 yıl içerisinde 6 bin kişi çalışacak” diyerek Çine OSB’nin de yatırımcılar için önemli bir merkez olduğunun altını çizdi.