Gezi hakkında açıklamalarda bulunan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır yapamadığımız etkinlikleri Pazar günü başlattık.
Doğa ve kültür temalı etkinliğimizin ilk rotası, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’in orta göbeğinde yer alan bir antik kent oldu. Antik Smyrna Kenti’nin taşındığı Pagos’un kuzey yamacına kurulan Agora’yı gezdik. Rehberimiz Yeşim Cinbaş tarafından, sanatın yoğunlaştığı, birçok sosyal olayın gerçekleştirildiği, ticari, siyasi ve dini fonksiyonları olan Agora’yla ilgili bilgi verildi.” dedi.

TERAPİ ORMANLARINI GEZDİLER

Roma Dönemi’nden başlayarak Osmanlı Dönemi’ne kadar kullanılan, kaynağı belli olmayan ve halen içinden su akan kanalların bulunduğu kemerli yapıları da incelediklerini ifade eden Başkan Sürücü, “Agora’dan ve İzmir’in çevresinden çıkarılan eserlerin bulunduğu İzmir arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret ettik. Eşsiz heykelleri, seramikleri, sikkeleri inceledik. Kyme Antik Kenti açıklarında balıkçının ağına takılarak bulunan, Geç Helenistik Döneme ait bronz koşan atlet heykeli ilgi çekti. Müzeden sonra İzmir’in yeşillikler içindeki Balçova Terapi Ormanları’na geldik. Burada kısa bir parkur belirleyerek yürüdük. Ancak ATV araçlarının gürültüsü ve çıkardığı tozlar buraya yürüyüşe gelen herkesin tepkisini çekti. İnsanların temiz hava almak ve sağlıklı bir şekilde spor yapmak için geldikleri doğal alanlara bu tür araçların girmesine izin verilmemelidir. Terapi ormanlarından sonra İzmir’in farklı güzel bir yerine İnciraltı’na giderek yemeklerimizi yedik ve deniz kıyısında dinlendikten sonra Kuşadası’na geri döndük.” diye konuştu.