Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, genel başkan seçildikten sonra ilk ziyaretini Aydın’a yaptı. Aydın’da ilçe ziyaretleri kapsamında bugün Nazilli’ye ziyaret etti. İlk ziyarete sanayi esnafı ve rozet takma töreni ile başlayan ince sanayi gezisi sırasından gazetecilere açıklamalarda da bulundu.

“50+1 ALIP CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEĞİZ”


Memleket Partisi’nin en demokratik parti olduğunu ifade eden Başkan İnce, iddialı açıklamalarda bulundu. “Bizde genel başkanı üyeler seçer. Yeni genel başkan seçildim. 14 bine yakın üye oy kullandı. Bu üye sayısı kaç olursa olsun bu böyle devam edecek. Cumhurbaşkanı adayımızı da üyeler belirleyecek. Cumhurbaşkanı seçimi geldiğinde bütün üyelerin önüne sandığı koyacağız. Genel başkan olarak sen aday olacak mısınız diye sorarsanız, evet ben aday adayıyım. Partiden başka bir arkadaş aday olursa, partimiz üyeleri adayımızı belirleyecek, biz seçimde Allah’ın izni ile 50+1 alıp Cumhurbaşkanı seçileceğiz.”

“SİYASETTE ADRES PARTİ KENDİNİ GÖRMELİDİR”


HDP’nin kürt sorunu için çözümün İmralı’yı göstermesine ne diyorsunuz sorusuna, Muharrem İnce, “ Türkiye’de böyle siyaset olmaz. Bir siyasi partinin iddiası çözümü kendinde bulmalıdır. İmralı ve Kandil’de çözüm arayanlar, Türkiye’de siyaseti bilmeyenlerdir. Kendilerine güvenmiyorlardır. Siyasette adres parti kendini görmelidir. Ben bu ülkenin sorunlarını çözeceğim. Biz parti olarak buna iddialıyım demeli. İmralı ve Kandilden medet ummamalıdır. Önce kendi gücüne güveneceksin, dostlarına da değil. Memleket Partisi ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket” şeklinde konuştu.