Eğitim-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, salgının gölgesinde başlayan yeni eğitim-öğretim dönemi ile ilgili açıklama yaptı. İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullara geçmiş dönemlerde hem temizlik, hem de güvenlik personeli alındığını hatırlatan Başkan Özdemir, şunları kaydetti: “Yeni dönem kapsamında il genelindeki okullarımız için sadece 308 temizlik görevlisi işe alındı. Bu sayı, geçmiş dönemlere göre çok az. İşe alınan temizlik personellerinden 65’i Efeler’de, 243’ü de diğer ilçelerde görevlendirildi. Efeler’deki okul sayımız, 120 civarında. Yani bu ilçemizde iki okula, neredeyse bir temizlik görevlisi düşüyor. Onun da işlere yetişmesi imkansız gibi. Okullara güvenlik görevlisi ise hiç alınmadı.”

“SABUN YOK”

Özdemir, okulların temizlik, güvenlik ve diğer konularla ilgili hiçbir önlem alınmadan açıldığını savunarak, "Okullarımızın kapılarını açması ile birlikte bütün sorunlar geldi. Resmen biz salgına davetiye çıkardık. Bazı merkezi okullarımızda okul idaresi ve okul aile birliğinin desteği ile alınan hijyen malzemeleri var. Bazı okullarımızda ise sabun yok, bırakın hijyen malzemelerini" dedi. Okulların pis olduğu yönünde kendilerine şikayetler geldiğini ifade eden Başkan Özdemir, bazı okullarda tuvalet kokusundan koridorlara girilmediğini öğrendiklerini anlattı.

“VELİLER RAHATSIZ”

Okullarda güvenlik görevlisi olmadığını ifade eden Başkan Özdemir, “Güvenlik kısmında öğretmen ve öğrencilere nöbet tutturulmaya çalışılıyor. Bundan veliler de öğretmenler de rahatsız” şeklinde konuştu.

SINIFLARA KARANTİNA

"Okullarımız güvenliksiz, temizliksiz bir şekilde kaderine terk edilmiş vaziyette, tamamen salgının yayılmasına imkan sağlıyor" diyen Özdemir, her gün birkaç okulda salgından dolayı sınıfların karantina altına alındığını duyduklarını söyledi. Özdemir, kış ayları geldiğinde okullarda salgının daha fazla yayılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.