Spitz köpek ailesinin üyesi olan Pomeranian Boo, köpek sahiplenmek isteyen kişilerin ilk tercihleri arasında yer alır. Kilo aralığı 2 ila 3,6 kg aralığında değiştiği bilinen bu köpek ırkı, ismini Almanya’nın Pomerania eyaletinden alır. Ortalama 20 santimetre büyüklüğüne ulaşabilen Pomeranian Boo ırkı, ortalama 12 ila 16 yıl arası ortalama yaşam sürer.

Pomeranian Boo Özellikleri

Dik, kafaya gömülü kulak yapıları ile bilinen Pomeryanlıların, kama şekline benzer görüntüleri vardır. Burunları ise son derece kısa ve sevimlidir. Yüzleri de vücutlarının geri kalanı gibi geniş tüyler ile kaplıdır. Bu sebeple yüzlerinin geniş bir görüntüye sahip olduklarını söylemek mümkündür.  İki katmanlı tüyleri, derilerinin görünmesini engelleyen bir yapıya sahiptir. Yavrular, özellikle açık renk ile doğar. Ancak zaman geçtikçe renk koyulaşır ve son halini alır. Buna karşılık en yaygın renklerinin beyaz, turuncu, kiremit kırmızısı, kahverengi, taba ve krem tonlarında olduğu bilinir.  Yuvarlak gözleri, dik kulakları, yukarıya doğru kıvrımlı kuyrukları ile dikkat çeken Pomeranian Boo fiziksel özellikleri konusunda özellikle değinilmesi gereken bir konu vardır. bu köpek ırkının tüylerinin son derece yoğun ve iki katlı olması, akla kendilerinin de boyut olarak büyük oldukları düşüncesini getirmektedir. Oysa bu canlıların vücut yapıları son derece hassas ve cılızdır.  Pomeranian Boo köpeklerin karakteristik özellikleri ile ilgili değinilmesi gereken ilk bilgi, inatlı yapılarıdır. Öyle ki inadı tutan bu tür ile uzlaşmaya varmanın tek yolu, onların huyuna gitmektir. Buna karşılık enerjileri son derece yüksektir. Öyle ki bu türün enerjisi ile kendi enerjisini tazeleyen sahipleri dahil vardır.
Pomeranian Boo yavruların özellikleri arasında yüksek adaptasyon becerisi vardır. Özellikle apartman dairelerinde yaşayan, buna karşılık minik bir dost sahiplenmek isteyen kişilerin Pomeranian köpekleri sahiplenmeleri mümkündür. Bunun temel nedenleri arasında günlük egzersiz ihtiyaçlarını evin içerisinde peşinizde gezinerek karşılayabilmeleri durumu yer almaktadır.  Diğer birçok köpek ırkının aksine Pomeranian Boo özellikleri arasında kediler ile iyi anlaşmak vardır. Ancak buna karşılık diğer köpekler ile iyi anlaşabileceklerini söylemek biraz zordur. Yani bu durum, biraz zaman alacaktır.

Pomeranian Boo Köpeklerde Bakım

Bu hususta verilebilecek en temel öneri, diğer köpek dostlarımız gibi Pomeranian Boo ırkının da rutin veteriner muayenesine ihtiyaç duyduklarıdır. Bu muayene, kendileri için olmazsa olmazdır. Buna ek tüylerinin haftada en az iki kere taranması gerektiğini, tırnaklarının ise fazla uzatılmaması gerektiğini söylemek mümkündür. Çünkü uzayan tüyler karışarak, uzayan tırnaklar ise kıvrılarak canlarını yakacaktır.





Pomeranian Köpeklerde Eğitim Süreci

Kurnaz, sevimli ve son derece akıllı olan bu ırk, eğitim konusunda son derece heveslidir. Ancak tuvalet eğitimi vermek için Pomeranian Boo ırkı köpeklerin 8 haftalık olması gereklidir. Eğitim verilebilmesi için ise gözle görülür bir yeri tuvalet noktası olarak düzenlemek gereklidir. İyi bir gözlem sürecinin ardından minik dostunuzu tuvalet noktasına belirli aralıklara götürmenizde se fayda vardır.  Günlük egzersiz ihtiyacını ev içerisindeki hareket durumları ile de giderebilen bu köpek ırkının ekstra yürüyüş ihtiyacı da vardır. Bu, özellikle kendilerinin ihtiyaç duydukları sosyalleşme becerilerini elde edebilmeleri açısından son derece önemlidir. Çünkü zaten insanlar ve özellikle kediler ile arası son derece iyi olan bu köpek ırkının kimi durumlarda talimata ihtiyacı vardır. Örneğin Pomeranian Boo, bazen nerede havlamayı bırakması gerektiğini ya da durması gerektiğini bilemeyen bir ırktır. Bu durum ile başa çıkmanın yolu ise belirli komutlar ve süreklilik hali çerçevesinde gerekli bilginin sağlanmasıdır.  Daha fazla bilgi için; https://www.patibul.com/3/pomeranian-boo