Yeni yasama yılı öncesinde AK Parti Milletvekili Metin Yavuz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kalfaköy’deki bir restoranda gerçekleşen kahvaltıya Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın ile Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan da katıldı.

BASININ SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİM


Basının sıkıntılarının çözümü için gereken adımları attığını dile getiren Yavuz, “TBMM’de 5. yasama yılı 27. döneme giriyoruz. Basından alacağımız bilgiler ve sıkıntılarla ilgili aktarımlarınızı dinlemek için kahvaltı düzenledik. Daha önce basının sorunlarıyla ilgili ilgili derneklerden raporlarını aldım. Özellikle fason internet siteleriyle ilgili ciddi bir sıkıntı var. Basının sorunlarıyla ilgili yasal düzenlemeler yapılması için TBMM Alt Komisyonu’na teklif sunduk. Bunun takipçisi olacağım” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ SANDIĞA YANSIYACAK


Aydın’da parti teşkilatları ve milletvekilleriyle sürekli sahada olduklarını ve vatandaşın nabzını tuttuklarını dile getiren Yavuz, şunları söyledi: “Millete dokunduğunuzda karşılığını alırsınız. Yerel seçimde sahada yaptığımız çalışmaların sandığa yansıyacağını ve Aydın’da önümüzdeki seçimlerde sonucun farklı olacağını düşünüyorum. Genel anlamda bir belediyenin neler yapabileceğini Erzurum’da gördük. Biz burada bir kamyon portakal, 4-5 balya saman ile bu işlerin çözüldüğünü sanıyoruz. Mesela Erzurum’da büyükşehir sınırları diye bir kavga yok. Tüm kurumlar üzerine düşeni yapmış. Erzurum’un büyükşehir belediyesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili bütçesi var. 160 dönüm arazi ile Anadolu hayvan borsası yapmış. İçeride yem üretimi var. Paketi 80 lira, burada 150-160 lira. Irkla ilgili çalışmalar var, tedarik, ulaşım yatırımları var. Bizim şehrimizin Erzurum’dan çok daha fazla nüfusu ve geliri var. Bakış açısı ile alakalı. Ufuk olması lazım. Bakan bir ak göz lazım buraya”

ÇERÇİOĞLU, 2014 VAATLERİNİN YÜZDE 15’İNİ YAPTI


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 2014 yerel seçimleri döneminde verdiği vaatlerin yüzde 15’ini yaptığını ifade eden Yavuz, “2014 seçimlerinde Söke Belediye başkan adayıydım. Bu yerel seçimlerdeki Özlem Çerçioğlu’nun taahhütlerine bakın, 2019 yerel seçimleri geçirdik. O seçim bir taahhüdü yoktu. Benim hatırladığım bir seçim beyannamesi sunmadı. 2014 yılında verilmiş olan taahhüdün yüzde 15’indeyiz. Nokta. Taahhütlerini yerine getirmeyen pandemi döneminde esnafa destek yapar mı? Bu konuda devlet üzerine düşeni yapıyor” diye konuştu.

OYUMUZ YÜZDE 50-52 CİVARINDA


Partinin oy oranlarıyla ilgili, “Anketlerde sıkıntı yok” diyen Yavuz, şöyle dedi: “İki tür işgal vardır, bunlar toprak ve zihin işgalidir. Muhalefetin yaptığı zihin işgalidir. Bizim merkez tarafından yaptırılan anketlerde yüzde 50-52 arasında gidip geliyor. Z kuşağı ile görüşüyoruz. Ebabil kuşları var ya bizim onları yapan AK Partilidir.” Yaşanan kuraklık konusunda Aydın Valiliği’nin üzerine düşeni yaptığını da söyleyen Yavuz, “Kuraklık var ama bu her yerde var. Aydın Valiliğinin koordinasyonunda çok güzel bir dönem geçti. DSİ’miz kuraklıkla ilgili önlemlerini aldı. 2007’den daha az su var ama güzel bir dönem geçti” dedi.