İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci ve yönetimi; İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak ve Kuyucak İlçe Başkanı Ömer Kılınç’ı İl Sekreteri Salih Şafak Akdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. Alak’a Cemal Sarı başkanlığındaki Aydın eski il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Germencik İlçe Başkanı Sabahat Baltacı Toker ve Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez destek ziyaretinde bulundu.

"ADALET ER GEÇ TECELLİ EDECEK"

Başkan Alak, ziyarete ilişkin fotoğrafları, sosyal medya hesabından “İYİ Parti Aydın eski İl Başkanımız Sayın Cemal Sarı ve eski il yöneticilerimiz, Germencik İlçe Başkanımız Sayın Sabahat Baltacı Toker, Söke İlçe Başkanımız Sayın Çağlar Çelikez ve meclis üyelerimiz son gelişmeler doğrultusunda destek için İncirliova İlçe Teşkilatı’mızı ziyaret etmişlerdir. Var olsunlar. Adalet er geç tecelli edecektir” açıklaması ile paylaştı.

SARI'DAN ALAK'A ÖVGÜ

Bir açıklama da eski İl Başkanı Cemal Sarı’dan geldi. Sarı, Alak’ı uzun zamandır tanıdığını, dik duruşu, sağlam kişiliği ve tavizsiz Türk milliyetçiliğini bildiğini söyledi. Alak’ın işinden, aşından fedakarlık yaparak ilçe başkanı olduğunu ve partisini başarıyla temsil ettiğini dile getiren Sarı, şunları kaydetti: “Teşkilatımızla ve belediye başkanımızla birlikte 31 Mart 2021 seçimlerinde İncirliova Belediye Başkanlığı’nı partimize kazandırmışlardı. Türkiye’de İYİ Parti’nin kazandığı 19 ilçeden birisi olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşamıştı. İl başkanlığım döneminde, ben ve il yöneticilerimiz kendisinden memnun ve razıydık. Allah da razı olsun.”

“HİÇ KİMSE FEDAKAR BAŞKANLARIMIZI KÜSTÜRME HOYRATLIĞINA SAHİP DEĞİL”

İsim vermeden Süleyman Demirci başkanlığındaki İl Yönetim Kurulu’na ikazda bulunan Sarı, “Bugünlerde Ahmet başkanın canını sıkan gelişmeler olmuş. Detayına girmeyeceğim. Sadece bir ikazda bulunmak isterim. Ahmet başkanlar kolay yetişmiyor. Başkanlarımızın kıymetini biliniz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve kurmay ekibi Anadolu’yu karış karış gezip, milletimizle İYİ Parti’yi buluştururken; hiç kimse elimizdeki fedakar başkanlarımızı, yetişmiş insanlarımızı küstürme ve itibarsızlaştırma hoyratlığına sahip değildir. Bu da böyle biline” ifadelerini kullandı.