Didim Belediyesince geçtiğimiz yıllarda bakım ve onarımı yapılarak yeniden düzenlenen Altınkum bölgesindeki Çamaltı mevkii yazarlar ve şairlere ev sahipliği yapacak. Didim’de yaşayan yerel yazar ve şairlerin özellikle yaz döneminde okurlarıyla buluşması adına hazırlanan Yazarlar Standı bölgeye konuşlandırılırken, stantların yazar ve şairlere teslimi yapıldı. Didim Sanat Platformu çatısı altında toplanan yerel yazar ve şairler, Didim Belediyesini ziyaret ederek Başkan Atabay’a teşekkür etti.

“BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Atabay platform üyeleriyle birlikte hazırlanan 20 standın tesliminin yapıldığını kaydederek, “Buranın hareketli olması ve sizlerin rahat bir ortamda işlerini yapma konusunda hepimiz birlikte bu tasarrufu aldık. 20 stant sonrası kapatacağız. Burada ilçemizde gerçekten bu işe değer vermiş önem vermiş yerel sanatçılara sahip çıkma meselesidir. Biz Yazarlar Festivali de yapıyoruz ama önce kendi sanatçılarımıza sahip çıkmamız ve onlara değer vermemiz gerekiyor. Bu noktada kitabı yayınlamış yazar ve şairlere sahip çıktık. Sizlere bu stantla teslim edeceğiz. Bu bölgenin bir ticari alan değil sanatsal faaliyet olmasını istiyoruz. Devir-teslim ya da farklı amaçla kullanılmamasını sizlerden rica ediyoruz. Şu an sizler hava güzel olduğunda burada faaliyet gösterebilirsiniz ama yaz döneminde o bölgede bir açılışla tüm Didim’e bunu duyuracağız. Bu bölgenin aktif ve hareketli olması için birlikte çalışacağız.” dedi.

DESTEK MESAJI

Bölgede Didim Belediyesinin aromatik bitkilerin, Seramik Atölyesi gibi yöresel ürünlerin de satışa sunulacağını belirten Atabay, “Kültür ve sanata her zaman önem vermekteyiz. Kentimize ve geleceğimize ışık tutan yazarlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi. Didimli yerel yazar ve şairler ise Başkan Atabay’a destekleri için teşekkür ederken Didim’in tanıtımı noktasındaki çalışmalara her zaman destek olacaklarını ifade etti.