Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in ev sahipliğindeki toplu açılış ve iş başlatma törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, GEKA Genel Sekreteri Özgür Aydoğan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Aslan, Karacasu Baro Temsilcisi Sevgi Kulcu Öncü, Karacasu MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, İYİ Parti İlçe Başkan Vekili Mustafa Gökçe, BBP Yöneticisi Kadriye Şen, Belediye Meclis Üyeleri Nail Kurt, Fatih Akkın, Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, Esnaf Kooperatifi Başkanı Recep Karataş, Ataeymir Sulama Kooperatifi ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı İrfan Germe, Baytaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Görgülü, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


AÇILAN YERLER


Törende Aydın Valiliği, Karacasu Kaymakamlığı, GEKA, YİKOB, Karacasu Esnaf Odası, Karacasu Ziraat Odası, Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu ve Şoförler Odasının proje paydaşı olduğu projelerin açılışı yapılırken bunlar arasında restorasyonu tamamlanan Aydın Bey Türbesi, Vali Hüseyin Aksoy Kadıneli Seramik, Heykel, Baskı ve Hediyelik Eşya Atölyesi, Karacasu hayvan barınağı, Dereköy ve Yenice Tarımsal Erken Tahmin ve Uyarı İstasyonları, Karacasu Ziyaretçi Karşılama ve Bilgilendirme Merkezi, Ataeymir Ek Sulaması, Karacasu İlk Müdahale ve Arama Kurtarma Tim Merkezi yer aldı. Açılışı yapılan bu projelerin yanı sıra dağ bisikleti ve doğa yürüyüşlerinde yeni bir destinasyon Karacasu ve Büyükdağlı Mahallesi Narlıküme Evleri mevkii yayla yolu ve Kahvederesi yol bağlantısı arasındaki yolun parke taşı döşenip yürüyüş yolu ve bisiklet tırmanma yarışları pisti olarak düzenlenmesi çalışmalarının da başladığı bilgisi verildi.

“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE MARKA YAPACAĞIZ”


Törende sivil toplum kuruluşları adına konuşan Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, “İş edindirme projesi adı altında 300 küsur vatandaşımız iş başı eğitiminde. Hem kendi cep harçlıklarını ediniyorlar hem de piyasaya arz edebileceklerini ürünlerin işlemesini öğreniyorlar. İnşallah o kadınlarla, pazarlarda, marketlerde beraber olacağız” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, “Hedefimiz Karacasu’yu hem yurt içinde hem yurt dışında marka yaparak tanıtmaktır. Markam Karacasu ile ilçemize yeni bir değer ekleyeceğiz. Markalaşma yolundaki projelerimiz Aydın Valiliğimiz, YİKOB, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumlarıyla birlik beraberlik içerisinde devam ediyor. Karacasu birlik beraberlikle kazandı, kazanmaya ve üretmeye devam edecektir. Ne mutlu ki Karacasu’ya eser bırakmak için gecesini gündüzüne katıp çalışanlara. Karacasu’da bundan sonra ben değil biz olacak. Bugün açılışı yapılacak yerlerin ülkemize, Aydın’ımıza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.


EKONOMİK VE SOSYAL AÇIDAN ÖNEMLİ PROJELER


Vali Hüseyin Aksoy ise, “Karacasu ilçemizde yapımı gerçekleştirilen tesislerin açılışı için buradayız. 7 tesis hayata geçirildi. 2 projenin de başlatılmasıyla ilgili projeyi sizlerle paylaşacağız. Ekonomik ve sosyal açıdan önemli projelerin hayata geçmesinden dolayı büyük memnuniyet duydum. Kamu görevinde belirli süreler kalınır, kararnameler çıkar tayinler çıkar başka yerlere gidebiliriz. Önemli olan bir hoş seda bırakabilmek. Bugünkü tabloda da Karacasu’da bunu görüyoruz. Değerli Kaymakam arkadaşımız burada hoş bir seda bıraktı. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Meslekte belirli bir kıdeme ulaşmasına rağmen mesleğe yeni başlamış bir kaymakamın heyecanının çok çok üstünde bir gayretle çalışmalarını sürdürdü. Bizden istediği desteği her zaman verdik. Gerek GEKA gerek YİKOB’ta bize sunduğu projelerde imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye çalıştık. Karacasu tarihi zenginlikleriyle doğal güzellikleriyle önemli noktalardan birisi. Böylesine önemli kültürel değere sahip olan ilçemizde diğer alanlarda da başlatılan projeler çok çok önemli. Bu projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımıza yeni görev yerinde başarılar diliyorum” dedi. Tören, Kaymakam Soley’in Vali Aksoy’a plaket takdimi ve 3 Ağustos’ta meydana gelen yangına destek veren işletmelere teşekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.