Türk Kızılay Aydın İl Şubesi, Halk Sağlığı Haftası kapsamında Efeler ilçesi, Atatürk Kent Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi. Meydanda stant açan Kızılay çalışan ve gönüllüleri, vatandaşlara sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanma konularında broşürler dağıttı. Boy, kilo, vücut kitle endeksi, şeker ve kandaki oksijen seviyesi ölçümlerini de yaptı.
Kızılay Aydın İl Şube Başkanı Mesut Mezkit, tüm vatandaşların daha sağlıklı yaşam sürmeleri ve sağlıklı yaşlanmaları için çeşitli projeler geliştirdiklerini ve uyguladıklarını söyledi.

YARDIMLARDAN BAHSETTİ


Halk sağlığının bireyi sağlıklı ve üretken tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini belirten Başkan Mezkit, “Biz de bu amaca ulaşmak için şubemiz bünyesinde faaliyet gösteren İlk Yardım Eğitim Merkezimiz ile her yıl binlerce kişiye ilk yardım eğitimleri ve seminerleri veriyoruz. Ayrıca kişisel temizlik malzemelerine ulaşmada zorlanan ihtiyaç sahiplerine bu malzemeleri temin ediyoruz. Bu sayede hastalıkla mücadelenin en etkin ve hesaplı yolu olan yakalanmadan evvel koruyucu önlemleri almaya yardımcı oluyoruz” dedi. Mezkit, salgın sürecinde vatandaşların sağlığını korumak için yaptıkları yardımdan da bahsetti.