İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 27 yaşındaki polis memuru Suat Teke, geçtiğimiz yıl 4 Mart günü, otomobiliyle, kendisi gibi polis memuru olan ve eski kız arkadaşı Hatice Büşra Çetinkaya’nın (28) kullandığı otomobilin yolunu kesti. Beraberinde annesi Güngör Çetinkaya (56) da bulunan eski kız arkadaşının otomobilini kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlardan 8’i Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Çetinkaya’ya, 3’ü yanındaki annesine isabet etti. Ağır yaralanan Hatice Büşra Çetinkaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken anne Çetinkaya ölümden döndü.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 25 YIL HAPSİ İSTENİYOR


Olaydan sonra tabancasıyla birlikte yakalanıp, gözaltına alınan polis memuru Suat Teke, tutuklandı. Teke hakkında, ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan’ 5 yıla kadar hapis ve ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 20 yıla kadar hapis istemiyle, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 5’inci duruşmasına tutuklu sanık Suat Teke, Covid-19 tedbirleri kapsamında Aydın E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katıldı. Aynı olayda yaralanan anne Güngör Çetinkaya ile baba Zekeriya Çetinkaya, abla Ayşe Selcan Demir ve avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

“PİŞMANIM” DEDİ


Mahkeme nihai kararını vermeden önce son kez savunmasını yapan sanık Suat Teke, “Büşra ile konuşmalarımızın ardından barışacağımıza inandığım ve kendisine güvendiğim için Aydın’a geldim. Bilirkişi raporunda 3 Mart günü Büşra’nın benimle konuşmaları benim söylediklerimi doğruluyor. Hakkımda hazırlanan iddianame doğru değildir. Ben Aydın’a Büşra’yı vurmak için gelmedim. Ben insan öldürmenin planlarını yapmak için polis olmadım. Yaptığım şey ipe sapa gelir bir şey değildi. Hiçbir şey insanın yaşam hakkını elinden almaya sebep olamaz. Ben yaptığımla hem kendimi hem aileyi mahvettim. Yaptığım eylemden dolayı çok pişmanım” dedi.
Mahkeme heyeti, olayda yaralanan Güngör Çetinkaya’nın her bir yara yönünden raporunun alınması ve sanığa ait telefon hattının HTS kayıtlarının incelenmesi için duruşmayı 15 Kasım’a erteledi.