Düğün sezonunun açılması ile birlikte beyaz eşya sektörü de hareketlendi. Evlilik hazırlığı yapan çiftler, sezonun başlaması ile evlerinin eşya ihtiyacını karşılamaya yöneldi. Çiftlerden gelen buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya talebi, esnafın yüzünü güldürdü. Germencik'in Camikebir Mahallesi'nde faaliyet gösteren Ev Dizayn Profilo Alışveriş Merkezi'nin sahibi İdris Çiçek, koronavirüs salgınının tüm sektörleri olduğu gibi beyaz eşya sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi. Salgın sürecinde işlerinin tamamen durmadığını ama düştüğünü belirten Çiçek, düğün sezonunun ise işlerini açtığını dile getirdi. Devlet ve millet olarak salgına karşı verdikleri mücadele ve sabır sonucunda ülke genelinde vaka sayılarının düştüğünü hatırlatan esnaf Çiçek, "Vaka sayıları düşünce yasak olan düğünlere de izin verildi. Düğün sezonunun başlaması ile birlikte ise işlerimiz, eskiden olduğu gibi yine canlandı" diye konuştu.

"ÇİFTLERİMİZE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLUYORUZ"

Evlilik hazırlığı yapan çiftlerden gelen yoğun beyaz eşya talebini karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Çiçek, "Düğün sezonunda ciddi bir yoğunluk yaşayacağımızı biliyorduk. Bundan dolayı iş yerimize her bütçeye uygun beyaz eşya temin ettik. Eşyalarımıza şu anda yoğun bir talep söz konusu. Biz de hazırladığımız düğün paketleri ile çiftlerimize elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz" dedi. Çiçek, bozulan veya eskiyen beyaz eşyalarını yenilemek için de vatandaşların iş yerine geldiklerini söyledi.

İNCİRE İŞARET ETTİ

İlçesinde yaşayan vatandaşların büyük bir bölümünün incir ve diğer tarım ürünleri ile geçimlerini sağladıklarını belirten Çiçek, incir hasadının ardından, beyaz eşyaya olan ilginin daha da artmasını beklediğini sözlerine ekledi.