Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF), devecilik ile ilgili toplantı düzenledi. Efeler ilçesi, Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Aydın, Çanakkale, İzmir ve diğer illerden deveci dernekleri ve üyeleri katıldı. Yoğun ilgi gören toplantıda uzmanlar tarafından deve ırkları, sağlığı, yetiştiriciliği ve ürünleri ile deveciliğin tarihçesi, hayvan refahı ve devecilik kültürü gibi çeşitli alanlarda konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından, 2021-2022 sezonu deve güreşi takvimi belirlendi.

DEVE GÜREŞİ TAKVİMİ

Oluşturulan takvime göre Aydın'da deve güreşlerinden birincisi 21 Kasım'da Efeler'e bağlı Işıklı Mahallesi'nde, sonuncusu 27 Mart'ta Germencik'e bağlı Ortaklar Mahallesi'nde yapılacak. Diğer güreşlerin tarihleri de şu şekilde: "28 Kasım'da Sultanhisar Atça'da, 5 Aralık'ta Koçarlı'da, 12 Aralık'ta Karacasu- Söke Bağarası-Köşk'te, 19 Aralık'ta İncirliova Hacıaliobası'nda, 26 Aralık'ta Efeler'de, 2 Ocak'ta İncirliova'da, 9 Ocak'ta Germencik'te, 23 Ocak'ta Didim ve Sultanhisar'da, 30 Ocak'ta Kuşadası ve Karpuzlu'da, 6 Şubat'ta Yenipazar'da, 13 Şubat'ta Kuyucak'ta, 20 Şubat'ta Nazilli ve Çine'de, 27 Şubat'ta Bozdoğan ve Söke'de, 6 Mart'ta Köşk'te."

"BİRBİRİNDEN GÜZEL DEVE GÜREŞLERİ OLACAK"

DEGÜF Başkanı Özgür Dülger, deve güreşi takviminin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, "2021-2022 sezonu deve güreşi takvimini, deveci dernek başkanlarımız ve arkadaşlarımızla birlikte belirledik. İlçelerimizde birbirinden güzel deve güreşleri olacak. Güreşleri izleyerek, vatandaşlarımız stres atıp keyifli vakit geçirecek. Sabırsızlıkla sezonun açılmasını bekliyoruz. Kazasız ve belasız bir sezon geçirmeyi diliyoruz" dedi.

AŞI OLMAYAN GÜREŞLERE ALINMAYACAK

Koronavirüs salgınının henüz bitmediğini belirten Başkan Dülger, salgınla mücadelede aşının çok önemli bir silah olduğunu dile getirdi. Dülger, vatandaşın aşı olmasını teşvik etmek için aşısı olmayan vatandaşı deve güreşlerine almama kararı aldıklarını sözlerine ekledi.