Ayakkabıların sayası ile tabanının birleştiği yerde boyanmamış yerler kalmasın diye büyüteç kullanarak vatandaşa hizmet veren Acun, “Hak geçmesin” diye ayakkabıyı büyüteçle kontrol ettiğini ve boyanmamış yer kaldıysa oraları boyadığını ifade etti. Kimsenin hakkını yememek için aldığı paranın hakkını son kuruşuna kadar veren ve bunun için bütün gayreti gösteren Acun, başkasının parasında, pulunda gözü olan hırsızlara, bulunduğu makamı kullanarak haksız kazanç peşinde koşanlara, iş yapma yeterliliğine göre değil kayırma ile işe alımlara, birbirine saygı göstermeyerek hak yiyenlere kadar herkese elindeki büyüteciyle ders veriyor. Birkaç liraya boyadığı ayakkabılarda boyanmamış yer kalmasın diye uğraş veren Acun bu hareketi ile takdir topluyor.

“MOTOSİKLETİ ARIZANDI, KÖYLERE GİDEMEZ OLDU”

Hem kendi geçimini sağlayan hem de kazancıyla Karacasu’ya bağlı Çamköy mahallesinde evlendirdiği kardeşine yardımcı olmaya çalışan 43 yaşındaki Ali Acun 8 yıldır, kar, yağmur, çamur demeden boya tezgahının başındaki yerini alıyor. Yaklaşık 8 yıldır bu işi devam ettirdiğini ifade eden Acun, “Ağırlıklı olarak Karacasu merkezde olsam da köylere de gidiyordum. 29 köy varsa hepsini altımdaki motosikletle dolaşıyordum. Soğuk, yağmur, çamur bilmem, sürekli işimin başındayım. Yalnız son dönemde motosikletim arıza yaptı köylere gidemiyorum ama Karacasu merkezde vatandaşlarımıza hizmet veriyorum” dedi.

PIRIL PIRIL YAPIYOR

İşini hakkını vererek yapmaya çalıştığını ifade eden Acun, “Ayakkabı geldiğinde önce tozunu alıyorum sonra badem yağını sürüyorum. Sonra üstünden boyama yapıyorum. Boyamadan sonra kuruyunca fırça çekiyorum. Parlatıcı cila sürüyorum. Ayakkabılar pırıl pırıl oluyor. Büyüteç kullanıyorum. Kenarlarında boyanmamış yer kalmasın diye. Helal para kazanayım diye. Hak hukuk geçmesin diye, anlımın teriyle kazanmak için. Aldığım paranın hakkını vermek için bu şekilde büyüteç kullanıyorum. Ayakkabı boyamanın yanında keçe ihtiyacı olanlara keçe veriyorum. Kaliteli boya kullanıyorum” dedi.

ELİNDE BÜYÜTECİYLE ÖRNEK OLUYOR

İşine saygısı ve gösterdiği özen ile ilçede herkesin takdirini kazanan Acun, “Baktım süngerin girmediği yerler oluyordu. Bunlar için şu ince diş fırçasını kullanmaya başladım. Boyanmamış yerler olursa diye büyüteç tutuyorum. Boyanmadık yerleri görmeye çalışıyorum. Ayakkabı boyarken ayakkabının kenarında, tabanla birleştiği yerde boyanmadık yer kalmamasına dikkat ediyorum. İnsanların hakkı geçmesin diye işime öze gösteriyorum” dedi.