Söke Ovası’nda geçen yıl da ilk pamuğu çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını hatırlatan Ak, “Bu yıl da Söke Ova’mızda ilk pamuğu çıkarmak bizler için gurur verici bir tablo oldu. Pamuk yetiştirmek için çok geniş pamuk alanlarımız mevcut, hedefimiz her yıl için pamuk üretimi yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Pamuk ekip yetiştirmek bizler için mutluluk verici hele ki bir de ilk pamuğu yetiştirmek gurur verici. 2 dönüm bir tarlamıza bu pamuğu ektik ve yaklaşık 100 kg gelen pamuğumuzu da Veysel beye teslim ettik’’ dedi.

"HAYIRLI VE BEREKETLİ OLMASINI DİLİYORUM"

“Pamuk sezonunun tüm pamuk üreticilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Vimtaş A.Ş. Pamuk ve Çırçır Fabrikası Sahibi Veysel Saplı ise, “Kurak geçen bir yaz döneminden sonra pamuk ekecek çiftçilerimiz kuraklıktan dolayı ikilemde kalmışlardı. Fakat yine de su sıkıntısı olmasına rağmen pamuklara 1 ve 2. su verildi. İnşallah pamukta verimler de çok iyi çıkacaktır. Mutlu kardeşimiz de ovamızda ilk pamuğu çıkardığı için yaklaşık 100 kg’lık bir pamuğunu 200 TL’den alacağız” ifadelerini kullandı.

"TEBRİK EDİYORUM"

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri de, şunları kaydetti: “Mutlu kardeşimizi tebrik ediyorum. Söke Ova’mızda 3 yıldır ilk pamuk yetiştiriciliğini bu yıl da devam ettiriyor. İlk pamuğumuzu görünce hepimiz ayrıca mutlu olduk ve sevinç duyduk. Söke ilçemiz olarak pamuk ürünü bizler için çok çok önemli ve değerli. İlk pamuğun çıkmasının ardından pamuk hasadının yaklaştığının habercisidir. Pamuk üreticilerimiz 1 yıllık emeklerinin karşılığını almaya başladılar. Tüm üreticilerimize 2021-2022 yılının hayırlı ve uğurlu olmasını aynı zamanda bereketli olmasını temenni ediyorum.”