Koçarlı’nın bin 271 nüfuslu Bıyıklı Mahallesi’nde yer alan çöplük, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Muhtar Mustafa Turgan, Koçarlı Belediyesi’ne seslenerek, “Mahallemizden çöplük kaldırılsın” dedi.

MAHALLELİ İSYANDA


Çöplüğün pis koktuğunu ve kendiliğinden yandığını dile getiren Muhtar Turgan, şunları kaydetti:
"Koçarlı Belediyesi ekipleri, benim mahallem ile Yağhanlı ve Kasaplı’dan topladıkları evsel atıkları Büyükşehir Belediyesi tesisine götürmeleri gerekirken, bizim mahallemize döküyor. Havaların ısınması ile birlikte çöplükten mahallemize pis koku yayılıyor. Rahatsızlık veren kokunun yanı sıra çöplükteki atıklar, belli aralıklarla kendiliğinden yanıyor. Dumanları gören vatandaşlarımız, korkuyor, endişeleniyor. Çünkü geçen yıl bu çöplükten çıkan yangından dolayı çam ağaçlarımız zarar görmüştü. Daha büyük bir felaket yaşamak istemiyoruz."

"DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI"


Muhtar Turgan, mahallesindeki çöplüğün kaldırılmasını talep ederek, "Burası, yıllardır çöp olarak kullanılıyor. Her gün dökülen evsel atıklarla çöplük, biraz daha büyüyor. Biz, artık evsel atıkların mahallemize dökülmesini istemiyoruz. Hatta mevcut çöplüğün kaldırılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili talebimizi hem belediye yetkililerine, hem de meclis üyelerine sözlü olarak iletmiştik. Ama değişen bir şey olmadı” dedi.