Karacasu ilçesi Yaylalı Mahallesi 24. Sokakta bulunan belediye hizmet binasının karşısındaki koruma altında bulunan tarihi ahşap evde meydana gelen yangını, Karacasu Belediyesi personeli önledi. Belediye balkonunda Karacasu'nun komşu ilçesi Bozdoğan'daki yangın hakkında konuşurken belediye binasının karşısındaki ahşap evde yükselen alevleri gören belediye personeli Adem Aytar, yangın tüpünü alıp ilk müdahaleyi yaptı. Ardından diğer belediye personelleri ve esnaf yardıma koştu. Bu esnada Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine de haber verildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu.

FACİA YAŞANABİLİRDİ

Asıl tehlike de soğutma çalışmasının ardından ortaya çıktı. Evin tabanlığında çok sayıda piknik tüpünü gören itfaiye ekibi Emniyete haber verdi. Yangına kısa sürede müdahale edilmeyip tüplerin tutuşması halinde büyük bir facia yaşanabileceği kaydedilirken, "boş tüpler cephanelik gibi patlardı" yorumları yapıldı. Evin tabanlığında 50'ye yakın piknik tüpünün olduğu öğrenildi.

“YANGIN TÜPÜNÜ ALIP KOŞTUM”

Yangına yaptığı müdahale hakkında konuşan Adem Aytar, "Belediye balkonunda çalışma arkadaşımla Bozdoğan'daki yangını dağlık alandan görmeye çalışıyorduk. O esnada Belediyeye 10 metre mesafede alevlerin yükseldiğini gördük. Hiç düşünmeden belediyede acil durumlar için bulunan yangın tüpünü alıp koştum. Duvardan atlayıp evin bahçesine girdim. Tüple ilk müdahaleyi yaptım. Sonra diğer arkadaşlar da geldi. İtfaiye hızlı müdahale yaptı. Söndürme çalışması yaparken piknik tüplerini görmemiştim. Görseydim herhalde cesaret edemezdim. Bunda da bir hayır varmış. Tutuşsa, piknik tüpleri alev alsa ne olurdu düşünmek bile istemiyorum" dedi.