Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fadime Özkan Muaythai Üst Genç Kategorisi 45 kiloda,10. Sınıf öğrencisi Elif Hayriye Yılmaz Alt Genç Kategorisi 54 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Geçen yıl Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitiren ve bu yıl öğrenimine Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği’nde devam eden Nefise Atalay ise Didim’de yapılan seçmelerde rakibini yenerek şampiyonluğa ulaştı. Türkiye şampiyonu olan Aydınlı üç sporcu, Türkiye’yi Tayland’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek.

OKUMUŞ’A ZİYARET


Şampiyon sporculardan Fadime Özkan ile Nefise Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u ziyaret etti. Rahatsızlığı olduğu öğrenilen Elif Hayriye Yılmaz ise ziyarete katılamadı. Muaythai şampiyonları, katıldıkları yarışmalara ilişkin hazırlık süreçleri ve yaşadıkları deneyimler hakkında İl Müdürü Okumuş’a bilgi verdi.

PIRIL PIRIL ÖĞRENCİLER


İl Müdürü Okumuş, öğrencilerin sportif başarılarıyla gururlandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Pırıl pırıl öğrenciler ve özellikle bayan olmanız hasebiyle büyük başarı elde ettiğiniz ve genellikle erkekler tarafından tercih edilen bu spor dalında ilimize getirdiğiniz Türkiye Şampiyonluğu derecelerinden ötürü gurur duyuyorum. Hangi spor dalı olursa olsun, içinde bulunduğunuz süreç sizlerin bedensel ve ruhsal gelişimini desteklerken bunun yanı sıra disiplinli çalışma, azim ve kararlılık açısından da karakter gelişiminizi olumlu yönde etkiliyor. Nefise Atalay geçen yıl okulumuzdan birincilikle mezun oldu, bu yıl üniversite öğrencisi ve A Class 57 kilo Milli Takım Seçmesi Şampiyonu olarak geldi. Tüm öğrencilerimiz için güzel bir örnek teşkil ediyor. Dünya Şampiyonasından güzel haberlerinizi bekliyorum.”
Okumuş, aynı zamanda öğrencilerin eğitimcileri Milli Takım Antrenörü Murat Kaya, okulun Müdür Yardımcısı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Cevdet Ok ile okul ve ilçe yöneticilerine de hassasiyet ve çabalarından ötürü teşekkürlerini ileterek başarılarının devamını diledi.