Türkiye geneli başarı sıralamasına göre Aydın’dan ilk 12’de 1 öğrenci, ilk 100’de 5 öğrenci ve ilk 1000’de 31 öğrenci alanlarında aldıkları puanlarla yer aldı.

SIRLAMAYA GİRDİLER


Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Alperen Akyol, TYT’de Türkiye 12.’si olurken aynı zamanda yapılan sıralamada sayısal alanda Türkiye 54.’sü oldu. TED Ege Koleji öğrencisi Yağmur Elçi, Dil alanında 36. sırada yer aldı. Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Pelinsu Pehlivan, Dil alanında Türkiye 59.’su olurken; TED Ege Koleji öğrencisi Dilara Ecem Özaslantaş Türkiye genelinde 96. sıraya yerleşti.

TAKDİRE ŞAYAN BİR BAŞARI


Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, özellikle salgın sürecinde yaşanan olağanüstü koşullarda öğretmenleriyle birlikte büyük bir özveriyle çalışarak sınava hazırlanan öğrencilerin Türkiye genelinde elde ettikleri bu başarıyı takdire şayan olarak değerlendirdi. Okumuş, şunları söyledi:
“Açıklanan YKS sonuçlarına baktığımızda son zamanlarda aldığımız en güzel haberlerden birisi olarak nitelendirebilirim. Başarı bir ekip işidir ve bu zorlu yolculukta öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve okul idarecilerimizin büyük bir emeği var. Yılların birikimini ve çabasını geri dönüş olarak aldığımız bu sınavda başarı kazanarak bizlere bu gururu yaşatan başta öğrencilerimiz olmak üzere başarılarında emeği olan tüm eğitimcilerimizi yürekten kutluyorum.”