Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de 9 günlük bayram tatili yoğunluğu başladı. İlçe merkezinde araç yoğunluğunun arttığı görülürken, zaman zaman trafikte aksamaların yaşandığı da gözlendi. Diğer yandan ise ilçede turizmin kalbi olarak bilinen ve aldını kumunun renginden alan “Altınkum” plajı, yaklaşık 2 km uzunluğundaki sahiliyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi konumunda… 25 bin m2 büyüklüğündeki plaj, havadan yapılan çekimlerde renkli görüntüler yansıttı. Plajın yer yer tamamını kaplayan şemsiyelerin sıralanmış görüntüsü ise plaja ayrı bir renk katıyor. İlçede 42 dereceyi bulan sıcaklık sebebiyle sıcaktan bunalanların denize girerek serinledikleri görüldü. 9 günlük bayram tatilinin açıklanmasının ardından gerek yurt içi gerekse yurt dışından tatilcilerin Didim’e geldiği ve tatillerini ilçede geçireceği öğrenildi.

“MEMLEKETİMİZİ ÖZLEDİK”

İlçeye gelen bir tatilci, “Almanya’nın Bayern eyaletinden geliyoruz. Tatilimize geldik. 3 yıldır gelemedik pandemiden dolayı, özledik memleketimizi. Dünyanın neresine gidersek gidelim memleketimiz çok başka; Kurban bayramı, aile ziyareti ve yaz tatiline geldik. Buradan güneş var, hava güzel ailecek tatilimizi yapıyoruz.” dedi.
Bir diğer tatilci, “Almanya’dan geliyoruz. 2 gün oldu geldik. Bayram tatili içi gelmedik; işleri ancak ayarladık, özel bir seçim değildi. Burası çok güzel, özellikle bu kum ve deniz harika, insanlar sıcakkanlı. Çok güzel ilk defa geliyoruz. Burayı tercih ettik, umduğumuzdan daha güzel çıktı. Bayram da evet yoğun geçecek ama bayram döneceğiz herhalde; bayram da eve dönüyoruz.” ifadelerini kullandı. “İngiltere’den geldim. İzmit’te oturuyoruz. Buraya tatile geldik. Yaklaşık 5-6 haftadır buradayız. Günümüz güzel geçiyor, seviyoruz burayı, Türkiye güzel altınkum güzel bir iki hafta daha kalacağız burada; bayramı burada geçireceğiz, programımız yok, belki tekne turuna çıkarız.” diyen bir diğer tatilci ise memnuniyetini dile getirdi.