İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın Temmuz ayı olağan yönetim kurulu toplantısının ardından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım bazı partililer ve yöneticiler tarafından tepkiye neden oldu. Yapılan paylaşım ile Anayasa’nın 3. Maddesinde yer alan ‘ Türkiye’nin Başkenti Ankara’dır’ kararını tartışmaya çıkaran İYİ Parti İl Yönetimi gelen sert tepkiler üzerine geri adım attı. İl Başkanı Süleyman Demirci’nin bilgisi dahilinde İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı olarak İl Başkanımız Süleyman Demirci Başkanlığında Temmuz ayı Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Aydın İl Başkanlığı olarak, Aydın ilini Türkiye'nin Başkenti yapmak için çalışacağız. İyiler olarak çalınmadık kapı, sıkılmadık el, dinlenmedik dert bırakmayacağız. Her şey iyi olacak" ifadeleri kullanılarak, Anayasa'nın 3. maddesinde yer alan Türkiye'nin Başkenti Ankara'dır kararına karşı olduklarını ima ettiler.

“BECERİKSİZLİK İLE HAİNLİK ARASINDAKİ ÇİZGİ”


İYİ Parti Aydın eski İl Yöneticilerinden Tarık Yıldırım da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında ise İl Yönetimini beceriksizlikle itham ederek, “Hukuku, imayı, benzetmeyi vs. gayriciddi savunmaları bırakın” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2018'de yaptığı Türkiye'nin Başkenti Ankara'dır değiştirilmesi teklif edilemez sözünü hatırlatan Yıldırım şunları söyledi; "Ben daha ağırını konuşmuyorum diye sanmayın hak etmiyorsunuz. Siz tüm emeklerin üzerine karabasan gibi çökmüş bir yönetimsiniz. Bana yapma etme diyenlere diyorum, beceriksizlik ile hainlik arasındaki çizgi, bilgisizlik ile artık çoktan aşıldı. Ben demiyorum sn. Genel Başkan diyor. “Tarih 23 Ekim 2018 Türkiye'nin Başkenti Ankara'dır. Değiştirilmesi teklif bile edilemez! Kahramanların başkenti dururken başka başkent arayamazsın"... "Başkent ne demek; bir devletin yasama ve yürütme organlarının bulunduğu, devletin yönetim merkezinin bulunduğu önemli kent" yaşantınızdaki ciddiyetsizliği her yere bulaştırın. Hukuku, imayı, benzetmeyi vs. gayriciddi savunmaları bırakın. Koltuklardaki boşluğu artık ahşap dolgusuyla bile dolduramazsınız. Ciddiyetsizsiniz. (şimdi anladınız mı neden tepkim) alın bunu da arşivleyin."

MERAL AKŞENER’İN TAVRI MERAK KONUSU OLDU


İYİ Parti İl Yönetimi sosyal medya sayfasının 6 Temmuz’da yaptığı paylaşım, eski yönetici Yıldırım ve birçok partilinin tepkisinin ardından paylaşımı değiştirerek Başkent bölümünü kaldırması da dikkat çekti. Öte yandan 29 Ekim 2018 resepsiyonuna katılmayacağını duyurarak TBMM’deki Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, “Türkiye’nin başkenti Ankara’dır. Değiştirilmesi teklif bile edilemez. Cumhuriyet Resepsiyonu İstanbul’a taşınamaz. Devlet korsan kutlama yapmaz” ifadelerini kullanmıştı. Başkentin Ankara olduğunu özellikle vurgulayan Akşener’in İYİ Parti İl Başkanı Demirci’nin yaptığı paylaşımla ilgili nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu oldu.