Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Erhan Ateş tarafından Aydın’da ilk kez laparoskopik yöntemle kapalı olarak prostat kanseri ameliyatı (Laparoskopik Radikal Prostatektomi) başarı ile gerçekleştirildi.

ÜÇ GÜNDE AYAĞA KALKTI

ADÜ Hastanesi’nde yapılan tetkikleri sonucunda prostat kanseri tespit edilen 65 yaşındaki Şeref Cengiz’in ameliyat olmasına karar verildi. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra halk arasında ‘’bıçaksız ameliyat yöntemi’’ olarak bilinen laparoskopik yöntemle opere edilen hasta kısa sürede sağlığına kavuşarak ameliyatın 3. gününde hastaneden şifa ile taburcu edildi.

DİĞER İLLERE DE HİZMET VERİYOR

Hastaya uygulanan ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Erhan Ateş laparoskopik ameliyatlar sonrası hastaların daha az ağrı duyduğunu, daha çabuk toparlandığını, hızlı iyileşip günlük aktivitelerine daha erken dönebildiğini belirtti. Ayrıca laparoskopinin 4-5 adet 1 cm’lik deliklerden yapılmasının, açık cerrahiye göre daha küçük yaraya neden olarak kozmetik açıdan avantaj oluşturduğunu dile getirdi. ADÜ Üroloji kliniğinde minimal invaziv ürolojik cerrahiler adına her türlü laparoskopik işlemi gerçekleştirebildiklerini, sadece Aydın’dan değil İzmir dahil çevre illerden gelen hastalara da hizmet sunan bir seviyeye geldiklerini, bunun üniversite adına mutluluk ve gurur verici olduğunu bildirdi. Son olarak, bu başarının ADÜ Üroloji ailesinin bir başarısı olduğunu vurgulayan Dr. Ateş, laparoskopik ameliyatların bir ekip işi olduğunun altını çizdi. Emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.