Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği Aydın İl Başkanlığı’nda Genel Kurul heyecanı yaşandı. Genel Kurulu’a Türk Eğitim Sen Aydın İl Başkanı Veli Yıldırım ve yönetimi, TÜRKAV Aydın İl Başkanı Gülşah Kale ve yönetimi ile Türk Sağlık Sen Aydın İl Başkan Yardımcısı Naime Görener katıldı. Ülkü-Tek Genel Başkan Vekili Reha Dilek’in, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan’ın, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Tayfun Şan’ın, Aydın Türk Ocakları Başkanı Eyüp Doyuran’ın tebrik mesajlarının okunmasıyla genel kurul başladı. İki dönemdir başkanlık görevini üstlenen Maden Mühendisi Anıl Pehlivan vazifesini Elektrik Elektronik Mühendisi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Baybars Dal’a devretti.

“GÖREVİMİZ HALKI BİLİÇLENDİRMEK”


Kongrede konuşan Pehlivan, Ülkü-Tek tarihinden ve Aydın’da geldiği noktalardan bahsetti. Pehlivan, 24 Şubat 2018’te gerçekleştirdikleri Nükleer Astrofizik konusunda çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Ali İhsan Kılıç’ın konuk olduğu “Yeni Türk Medeniyetinin Kurulmasında Milli Bilim ve Kadim Türk Akılcılığı” adlı etkinliğin hala akıllarda kaldığını ve heyecanını koruduğu belirtti. “Ülkücü Teknik kişiler olarak görevimiz birlik ve dayanışmayı artırırken aynı zamanda halkı bilinçlendirmektir” diyen Pehlivan yeni yönetime ve Başkan Dal’a başarılar diledi.


“ÇALIŞMALARIMIZLA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ”


Pehlivan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden yeni başkan Dal, Türkiye’nin ve Aydın’ın kalkınmasının yanı sıra çevre bilincini de vurgulayarak Atatürk İlke ve İnkılapları ve Evrensel İnsan Hakları’na bağlı olduklarını dile getirdi. Başkan Dal, “Yönetimimizde, merkezimize insanı ve doğayı koyarak, inançla, ısrarla, planlı ve organize çalışmalar yaparak gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü cennet Aydın’ımıza katkılarda bulunmak isteğindedir. Dünyamızın en büyük sorunları olan hava kirliliği ve iklim değişikliği, ormanların tahrip edilmesi, türlerin soylarının tükenmesi, ekilebilir alanların azalıyor olması, aşırı nüfus artışı gibi konuları şehrimiz özelinde inceleyerek üzerinde hassasiyetle çalışıp, çözüm önerilerimizle beraber kamuoyunu bilgilendirmek en büyük arzumuzdur. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğu bilinciyle Genel Kurulu’muzun hayırlara vesile olmasını diler, katılımınız için tekrar teşekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım.” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM


Dal başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: “Ömer Ersagun Güldamla, Ali Haktan Işılak, Gürkan Güneç, Abdullah Aracı, Erkan Büber ve Yusuf Oyar.” Yönetimde yapılan görev dağılımında Başkan Yardımcısı Ömer Ersagun Güldamla, Sayman Ali Haktan Işılak, Sekreter Gürkan Güneç, Üye ise Abdullah Aracı, Erkan Büber ve Yusuf Oyar oldu.
Onursal Üye olarak seçilen eski başkan Pehlivan’a yeni başkan Dal tarafından plaket takdim edildi. Plaketi alan Pehlivan, “Kardeşlerimizin bu teveccühü beni çok duygulandırdı herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Genel Kurul, üyelerin duygu ve düşüncelerini aktarmasının ardından sona erdi.