Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a yapılan saldırı sonrasında Didim’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a yönelik sorular yönelten CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’ye Yavuz’dan cevap geldi. Didim’de bir kahvehanede gerçekleştirilen basın toplantısında AK Partili Yavuz’a Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, AK Parti Didim ilçe Başkanı Maşallah Subaşı, MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, bazı ilçe başkanları, İl ve ilçe yöneticileri, Cumhur ittifakı meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

“KAVGAYI BİTİRİN”

Basın toplantısında ilk konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı; “Yıl 2014, yıl 2021 sabah akşam kavga; bu kavgayı ne zaman bitireceğiz. Bir bunu bitirmekten yanayız. Sizde bunu bitirin ve hizmete başlayın” dedi. AK Partili Subaşı konuşmasında 2019 yılında Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın vaatlerini anlatarak yapılmayan projelere değindi.

“RANTA GEÇİT YOK DİYENLERE RANT KAPISI OLMUŞ”

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz konuşmasının başında siyaseten eleştirilerin olabileceğini fakat bunun bir seviyede olması gerektiğini dikkat çekerek “ Ülkemizin veya yaşadığımız kentin menfaatine yönelik siyaseten birbirimize kızabilir, birbirimizi eleştirebiliriz. Fakat, bununda bir sınırı bir seviyesi olmalıdır.Sırf ki eleştirmek adına eşleri veya çocukları konuya dahil etmenin, ne siyasi nede ahlaki değerlerde asla yeri yoktur.Bizler her ne kadar yaptığımız siyaseti ahlak kuralları içerisinde icra etmeye çalışsak ta ne yazık ki CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, bu değerlerden uzak bir şekilde sırf ki Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay’a yönelik yapılan menfur saldıra da onun yanında yer almak için konuya beni ve her şeyden önemlisi ailemi dahil etmeye çalışmış, Ranta Geçit Yok diyerek nara atan ancak birçok firmanın rant kapısı haline gelmiş olan Didim Belediyesini ve başkanını kamufle etmek gayretine düşmüştür” dedi.

“ÇEBİ’YE YİNE SORULAR SORDU”

Yavuz konuşmasında CHP’li Çebi’nin kendisiyle ilgili sorulara cevap vererek “Sayın Hamzacebi ve yanındaki Didim Belediye Başkanı Sn. Atabay’ın doğruları bilmelerine rağmen bana yönelttiği sorulara cevap vereyim. Didim’deki bir otel açılışına neden katıldığım ve bir dönem eşimin ortağı olduğu şirket ile ilgili Sn. Hamzeçebi’nin gündeme getirdiği iddiaları bir kez daha cevaplamak istiyorum ki yaratılan algı nedir, aslı nedir kamuoyu yakinen tanık olsun. Her zamanki gibi cambaza baktırıp kendi konularını unutturmak. Sn. Hamzaçebi, Didim’de bulunan Maril Resort Hotel’in açılışına neden katıldığımı soruyor. Bakınız, Bizim programlarımız uygun olduğu sürece, ilimiz genelinde her türlü açılış veya organizasyonda hemşerilerimizin davetlerine icabet etmeye özen gösterdiğimiz kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Bu doğrultuda, işletme sahipleri tarafından bize ulaştırılan otelin açılış davetine icabet ettik. Kaldı ki, söz konusu otelin açılış programına bizim haricimizde ünlü bir spor kulübünün Başkanı, ilimizden ve yurt genelinden birçok iş adamı, siyasilerde bu açılış organizasyonunda yer aldı. Gelen bir davete bizimde katılmamız kadar doğal bir şey olamaz mı? Ruhsatı olmayan bir otel açılışı diyorlar! Arkadaşlar ben Didim Belediyesinin zabıta memuru muyum? Söz konusu otelin ruhsatının olup olmadığını ben nereden bilebilirdim! Madem otelin ruhsatı yoktu, size göre madem burası kaçak bir yapıydı. Sn. Ahmet Deniz Atabay, açılış organizasyonundan sizin haberiniz yok muydu?‘’Durun kardeşim, bu otelin ruhsatı yok. Bu açılış yapılamaz.’’ diyerek, ekiplerinizi gönderip gerekli yasal işlemleri zamanında yapsaydınız o halde. Neden yapmadınız? Aslında gözlerinden kaçırılan bir husus var... Bu inşaat ruhsatı yine bir CHP’li belediye zamanında verildi. Peki soruyorum neden müdahale etmediniz? Peki bir soru daha aynı kişilerin bir inşaatında kat problemi vardı. Yapı ruhsatı verildi. Sonradan kişiler sağlam olsun diye imar barışından faydalandılar. Peki. Siz neden o zaman geçit verdiniz? Tabii akla bir soru daha şimdi istediğinizi mi alamadınız?Aynı durumda olan yakın çalışma arkadaşlarınıza sağladığınız rantlar var mıdır? Bilinen konuşulandan bahsediyorum. Peki bu yıkımı niye daha önce yapmadınız? “ sözleriyle eleştirdi.

“HİSSE DEVRİNİN NERESİ RANT”

AK Partili Yavuz eşinin şirketiyle ilgili dile getirilen hisse satışıyla ilgili de şu bilgiler aktardı; “Bakın Sn. Hamzaçebi sizin bu belediye başkanına sahip çıkmanızda başka sebepler mi var?Bir sorunuzda algı yapmaya çalışmanız da Otel sahiplerine bir dönem eşimin ortağı olduğu bir inşaat firmasındaki hisselerinin neden devredildiği.Söz konusu inşaat firmasının ismi MAYA İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Ltd. Şti. olup bizim herhangi bir siyasi görevimiz olmadığı bir dönemde eşim ve Söke’li bir iş adamının eşi ile ortak olarak, inşaat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulan bir firmadır.Şirketin kuruluşu sonrasında firma, Söke ilçemizin Bağarası mahallesinde 6 dönümlük boş bir taşınmaz satın alıp, üzerine toplu konut yapım işine başlamıştır. Kaba inşaatın tamamlanmasına yakın bir süreçte piyasaların durgun olması ve bu sebeple orada mağduriyet olmaması adına inşaat çalışmalarına ara verilmiş, şirket içi alınan karar doğrultusunda ortaklığın anlaşmalı olarak sonlandırılması ve eşime ait şirket hisselerinin bir başkasına devredilerek, Maya İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Ltd. Şti’nin yeni ortağı veya ortaklarının projeye devam etmesi uygun görülmüştür. Bu çerçevede, eşim söz konusu şirkete ait olan hisselerini yapılan anlaşma ile Didim Maril Hotel işletmecilerine ait olan bir şirkete, usule ve yasalara uygun bir şekilde devretmiş ve projeden çekilmiştir. Bu durum tamamıyla ticari bir işlemdir. Söz konusu hisseleri satın alan şirket, Bağarası Mahallemizde yarım kalan projeyi hızlandırmış, mahallemize kazandırmak adına şuan da bile çalışmalarına ara vermeden devam ettirmektedir. Bir taraf şirket hisselerini bir başka tarafa devrederek projeden çekilmiş. Bunun neresinde bir rant var? Şimdi Rantın asıl nerede olduğunu sizlerle belgeye dayalı olarak paylaşmak istiyorum.”dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNDU”

AK Partili Yavuz, Didim Belediyesinde inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine ait olan raporlarda yaz alan bazı bilgileri de anlatarak, Didim’de kamu zararının uğratıldığını ileri sürdü. AK Partili Yavuz konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da seslenerek “Buradan CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Eğer ki, Ranta geçit vermeyecekseniz, sizi Didim Belediyesine bekliyorum. Gelin burada Ranta geçit vermeyin! Eşimi konulara karıştırma cüretini gösteren, Didim’den ayrılmayan CHP İstanbul Milletvekili Sn. Mehmet Akif Hamzeçebi, hadi Didim Belediyesindeki bu ranta geçit vermeyin de ne kadar dürüst bir şahsiyet olduğunuzu görelim! “ ifadelerine yer verdi.

“İDDİALARI İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR”

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a yapılan saldırıyı ilk kınayanın kendisi olduğunu ifade eden Yavuz “Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay’a yönelik yapılan menfur saldırı olayına. Bilindiği gibi söz konusu olay cereyan ettikten sonra bu saldırıyı ilk kınayanlardan birisi de benim. Hal böyleyken, saldırganların arkasındaki güç benimmiş gibi bir algı oluşturulması tam manasıyla haysiyetsizlik, namertlik, namussuzluktur. Bu iddiayı ortaya atanlar bunu ispatlamak zorundadır. Aksi halde iddia sahipleri müfteridir. Peki Sn. Hamzaçebi, Sn Atabay sizde cevabı olan sorularımıza devam edelim. Saldırı yapıldığında Belediye Başkanının yanında bir avukat olduğu söyleniyor. Bu avukat kimdir? Bağlı olduğu barodan niçin bugüne dek saldırı ile ilgili bir kınama veya geçmiş olsun mesajı yayınlanmamıştır? Yine o gün akşam Didim Belediye Başkanının yanında olduğu söylenen başkan yardımcısı Sn. Öznur Gündoğdu.Kendisinin de adı bir dönem toplu tecavüz olayına ve birçok şaibeli olaya karıştığı kamuoyuna yansımıştı.Bu kişi o gece saldırı ile ilgili polise ifade vermiş midir? Kamera kayıtlarında ve oradaki kişilerin gördüğü Öznur hanım nerededir? Kendisinin bugüne kadar konuyla ilgili tek bir açıklaması yok. İstanbul sözleşmesi yaşatır diyen CHP Kadın Kolları neden Öznur hanım için bir geçmiş olsun veya kınama yayınlamamışlardır?” sorularını sordu.

“BAŞKAN ÖZÜR DİLEDİ Mİ?”

AK Partili Yavuz açıklamasında Hamzaçebi’nin Başkan Atabay’ı yönlendirdiğini ileri sürerek, saldırının meydana geldiği günde Atabay’ın alkollü olmasını da şu sözlerle eleştirdi; “Enteresan bir denk geliş var. Altını çizelim. Görevlilerinde dikkatini çekelim. Bu dava da ertelendi tabii. Bakın 15 Haziran'da rahmetli Levent Bakay mahkemesi vardı. Olay anında değil daha sonra burun kırıldı raporu alan Sn. Atabay’a ve hamisi Sn. Hamzaçebi’ye soralım. Bir binanın önünden geçiyorsunuz. O anda talimat veriliyor. Yıkın diye. Maalesef Yapı kontrol tutanağının olmadığı, İş güvenliği var mı bilmediğimiz, Encümen kararı var mı bilmediğimiz, Yıkım kararı var mı bilmediğimiz ve sonrasında tatsız olay olduktan sonra yapı kontrol müdürüne geriye dönük imza attırmak isteyip te imzalatamadığınız. Soruyorum o binayı..Yıkın dediniz mi demediniz mi? Haminize bu sefer doğru sufle verin yalnız sorunlarımız devam ediyor. Sn. Hamzaçebi, Sn. Atabay'a sordunuz mu saatler olayın olduğunda yasaklı saatler demiydi? Örnek olması gereken bir kişi yani şehri eminin o saatlerde dışarıda alkol almaması gerekmez mi? Olay, 22.30-22.45 civarı oluyor. Fotoğraflarda masada kahve fincanları var. Allah bu ya Halk TV ekranlarında masada rakı bardağı ve buz kovası var. Neden? Uğradığı saldırı sonrası ‘’O Devlet buraya gelecek.’’ diye nara atan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, ilçe kaymakamımıza ve olay yerine gelen polis memuru arkadaşlarımıza neden ağzı alınmayacak küfürler sarf etmiştir? Yapmış olduğu bu yakışıksız eylem sonrasında ilçe kaymakamından ve görevi başında hakarete uğrayan polis memurlarımızdan (ki kendisini korur iken) özür dilemiş midir?Emniyet i arkadaşımıza niye vurdunuz? Ailemle idim diyorsunuz. Orada avukatınız ve Öznur hanımdan başka birisi olmadığı söylendi. Bu doğru mudur?" sorularını sordu.

“ALGIYI BANA ÇEVİRDİLER”

Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın sağlık raporu için gittiği hastanede bazı testlerin yapılığ yapılmadığını soran Yavuz sorularını şu cümlelerle sürdürdü; “Didim Belediye Başkanı Sn. Ahmet Deniz Atabay, uğradığı saldırı sonrasında darp raporu almak için gittiği Didim Devlet Hastanesinin bahçesine geldikten sonra, biraz duruyor. Kendisine kim tarafından ne söylemiş olabilir ki devlet hastanesinde tedavi olmaktan vazgeçen Sn. Atabay aracından inmeden devlet hastanesinden ayrılmış, sonrasında önce özel bir kliniğe sonra da Aydın ADÜ Hastanesine gitmeyi tercih etmiştir? Alkol oranı bu kadar en az 4 5 saat sonra doğru netice oranı gösterir mi? Sn. Atabay’a gitmiş olduğu ADÜ Hastanesinde kan testi yapılmış mıdır? Yada neden yapılmamıştır? Yanındaki arkadaşlarına alkol testi yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu testlerin sonucu nedir? Partisinin eski genel başkanı Deniz Baykal gibi kendisinin de bir dönem kasetleri ortaya çıkan ve sonrasında bana komplo kuruldu diyerek videoda birlikte olduğu bayandan şikayetçi olan CHP’li Hamzaçebi’nin, Didim’de bir bayana karşı taciz ve tecavüz iddialarına adı karışan bir Belediye Başkanını savunması ve sırf algıyı tersine çevirmek adına iftiralarla bana ve eşime saldırılarda bulunması, aslında kendilerinin nasıl bir organik ilişki içerisinde olduklarını ve bunu gizleme gayreti içerisinde olduklarının en açık göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

“GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAKTIR”

AK Partili Yavuz, CHP’li Çebi için sözleri için yargı yoluna başvurduklarını kaydederek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün CHP sini oluşturan yöneticilerin zihniyeti bu olmamalı. Daha düne kadar parti içerisinde taciz tecavüz olaylarını gündemden düşürmek adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saldırdılar. Yetmedi, Bakanlarımıza saldırdılar. Şimdi de kendi gündemdeki olayları kapansın diye bana ve eşime terbiyesizce yönlendirme yapılıyor. Sn. Hamzçebi’ye eksik sufle vermişlerdir. Sn. Hamzaçebi aslen olan memleketinizden hangi siyasi düşünceye sahip olunursa olsun mert insanlar çıkmıştır. Doğru bilgi olmadan konuşmazlar. Hele bir alakasızca bir kadını hiç ortaya koymazlar. Her ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin bir gün gün yüzüne çıkma gibi bir durumu vardır.Hiçbir şey gizli kalmaz.Ülkeye asıl büyük zararı hainler verirler. İhanet, ihanetin kardeşidir. Siyasette veya yatakta olması fark etmez.Bu görüntüler ne komplo kurbanlarına aittir ve nede montaj eseridir. Gerçektir. İhanet maceraları olan, kasetlerle gidip gelen, internete kasetleri gezenler. CHP’li Mehmet Akif Hamzaçebi, aile değerleri üzerinden yorum yapacak veya aile içerisinde alınan kararları sorgulayacak en son kişidir. Halbuki Hamzaçebi güçlü iradesi olan, zeki ve çevik insandır. Araştırmadan ve sufle ile Sn. Hamzaçebi tarafından gerçekten uzak iddialar ve itibarıma yönelik yapılan bu saldırıyı esefle kınıyor, tüm dava ve tazminat hakları saklı kalmak üzere kendisi ile yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Birazda gündemi değiştirme ihtiyacı bu tatsız olayları avantaja çevirme çabası.Vaatler ve olmaması.” İfadelerine yer verdi.

“ALGI OPERASYONLARI DİDİM’E ZARAR VERİYOR”

Didim Belediyesince asılan ranta geçit yok afişleriyle ilgili de konuşan Yavuz: “Bakınız Deniz Atabay döneminde şehrin her yerine Ranta Geçit Yok afişleri asıldı. Bu görseller bir çok nokta da halen daha duruyor. Bu algı kamuoyuna da yansıdı. Bu eylem aslında Turizm kenti olan Didim’in bağrına açılan büyük bir hançer yarasıdır. Nasıl mı? Bu yazılanları çizilenleri yaşanan bu vahim olayları gören duyan tatilciler Didim’e gelmekte endişe etmeyecekler mi? Didim planını iptal eden tatilcilerin bu şehre gelmekten vazgeçmelerinden dolayı bu güzel şehrin esnafı etkilenmeyecek mi? Yapılan bu algı operasyonlarıyla Didim’in markasına zarar vermek kime ne fayda sağlayacak! Buradan yerel yönetimi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sizin göreviniz, şehrin marka değerini arttırmak, bu değeri ayaklar altına almak değil. Gelin bu yoldan geri dönün. En azından seçmeninizi bu kadar kötü duruma sokmayın. “dedi.

“ATABAY’I ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ”

Yavuz açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “CHP eski genel sekreteri olan Akif Hamzaçebi, Aydın BŞB, CHP milletvekilleri vardı, bu arkadaşlarımız Didim kaymakamımızdan ve bizim can siper hane çalışan güvenlik kuvvetlerimizden özür dilemekte geç kalmışlardır. Hem kaymakamımızdan hem de güvenlik kuvvetlerimizden özür dilemeye davet ediyorum. Biz hancıyız onlar yolcu, bu insanlar bu görevler uğruna şehit ve gazi oluyor. Bu hadisliğinize son verin. Bir nebze bu yarayı kapatmış olursunuz. Konuşulacak çok şey var. Bunların altı çizilerek tek tek bu olayları dinleyin ne kadar kötü yöneltilen bir şehirde yaşadığınız görün. Görmeyenlere anlatın. Kimse böyle kötü yönetilmeye layık değildir. Artık bunlara dur deyin. Cumhur ittifakından hiç ummadığınız kişi Deniz Atabay’dan daha iyi yönetir bu kenti. Eşkıya Didim’e hükümdar olamaz yazmışlar. Be akıl fakiri, şehri yaralıyorsun, damgalıyorsun. Bu etiketler nedir?Bizim emeklimiz gencimiz bu şehre nasıl gelecek. Sen ne ayaksın. CHP’li yöneticiler siz ne ayaksınız. Dün fetöydü bugün başka bir şey? Başkanla konuştuk, kendisine dedim ki kavgadan bir şey çıkmaz. Tabii ki farklı bayraklar sallayacağız ama insanların ferha içinde yaşaması önemli. Türkiye’de bunlar daha önce algı dersleri almış. İnsanları nasıl kandırırız dersi aldıkları için bu konuda başarılar. Onlar bizim ticari sicilden kağıdı almışlar ama bu evraklar teftiş raporu.. Sayın Atabay çıksın bunları anlatsın size; bunlar anlatsın. Ben bu açıklamaları yapmayacaktım ama benim için zulh..Esas eşkıyalık yapan rant yapan bunlar, herkes susuyor, belediyede işimiz var diye, son bir yıldır verilen bin 800 tane şikayet var.” dedi.

“İKİZ KULELERE BENDE KARŞIYIM”

Didim Kaymakamının yaşanan olayla ilgili şikayeti olup olmadığına yönelik soruya cevap veren Yavuz “ Biz iyi niyetli olarak kendilerini özre davet ettik. Bununla ilgili zaten devlet geç işler ama unutmaz. Mutlaka yapılmıştır bu bizim işimiz değil” dedi. AK Partili Yavuz konuşmasında şahsı olarak fikrinin ikiz kulelere karşı olduğunu ifade ederek: “İkiz kulelerin açılışına gittiğimde hatta Belediye başkanının bana ziyaretinde bende bu şehre yakışmayan bir tarzda yüksekliklere olmaması düşüncesindeyim, benim fikrim bu. Bu ruhsat 2013’de CHP’li Mümin Kamacı tarafından verilmiş. 2014’de Deniz Atabay başkan şimdi de başkan Deniz Atabay, yıkacaksan yık kardeşim başka sıkıntısı yok gündemi oraya taşı. Niye uzatıyorsun. Ben belediye başkanı olsam hiçbir yüksek yapıya izin vermem” dedi..