Koçarlı'nın mahallelerini aracıyla gezerek, vatandaşları karpuz lezzeti ile buluşturan esnaf Muammer Durmaz; yerli karpuzlar içinde, aroması daha yüksek olduğu için Çine karpuzunu satmayı tercih ettiğini belirtti. Durmaz, karpuza olan ilginin iyi olduğunu ifade ederken, havaların tamamen ısınması ile birlikte vatandaşların karpuz tüketiminin daha da artacağını söyledi.

"AROMASI DAHA YÜKSEK"

Çine karpuzunun yaklaşık 10 gün önce olgunlaştığını ve satışına başlandığını anlatan seyyar esnaf Muammer Durmaz, "İlçemize farklı illerden karpuzlar geliyor. Ama bu karpuzlar pek tercih edilmiyor. Vatandaşlarımız, özellikle Aydın’da yetişen karpuzlardan istiyor. Biz de yerli karpuzlar içinde araması daha yüksek olduğuna inandığımız Çine karpuzunu satıyoruz" ifadelerini kullandı.

“TÜKETİM ARTACAK”

Karpuzun çoğalması ile birlikte kilogram fiyatının biraz düşeceğini dile getiren Durmaz, "Karpuzun kilosunu 1 lira 50 kuruştan veriyorum. İlerleyen günlerde fiyatta gevşeme olur, fiyat 1 liraya veya 1 lira 25 kuruşa geriler. Çünkü her yerde karpuzun olgunlaşması ile birlikte ürün bollaşacak. Bu durum fiyata da yansıyacak. Şu anda karpuza ilgi iyi. Havaların tamamen ısınması ile birlikte vatandaşlarımızın karpuz tüketimi artacak. Haliyle bizim de işlerimiz daha da açılacak" dedi.