Didim’de AK Parti ve CHP ilçe başkanlarının proje ve hizmetler konusundaki karşılıklı eleştirilerine son cevabı AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı verdi. Subaşı, CHP İlçe Başkanı Koçak’ın eleştirilerine belediyenin çalışmaları ve projeleri üzerinden yanıt verdi. Subaşı, açıklamasında, “Çukur siyasetinin Didim’deki güzide temsilcisi Nurettin Koçak, siyasi seviyesizliğinin en vahim örneklerinden birini daha bizlere göstermiş oldu. Biliyoruz ki o içten içe bizim söylediklerimize katılıyor; Didim Belediye Başkanı’nın geç kalan çalışma azmini o da eleştiriyor. Ama el mahkum, o koltukta oturmanın da bir bedeli var... Yazmış ama her zaman olduğu gibi yine kendini rezil etmek için yazmış. Yatırım yılı olacak dediği projelere elle tutulur 1 tane örnek vermiş; o proje de bu yıla yetişmiyor. Ama Nurettin bununla övünüyor. Ağlanacak hallerini hala gururla sunmaları da çabası. Bak Nurettin kaplumbağa hızı nedir sana göstereyim. Resimde atıl duran sokak benim evime giden sokak. 3 haftayı aşkın bir süredir bu şekilde duruyor. Bir anda başlayan çalışma ne olduysa aynı şekilde bir anda durdu. Her gün bir taş döşeniyormuş gibi biz bir fark göremiyoruz. Sana bunu anlatıyorum ama sen hala algı peşindesin. Yahu benim yazımda bir tane Atatürk’le ilgili bir şey gördün de mi bunu kullanmaya kalkışıyorsun?” ifadelerini kullandı.

“YETMEDİ Mİ ATATÜRK ÜZERİNDEN RANT ELDE ETME ÇABANIZ?”


Subaşı, “Yetmedi mi Atatürk üzerinden rant elde etme çabanız? Biz sizin sözde Atatürkçülüğünüzü ortaklarınızla olan birlikteliğinizden çok iyi görüyoruz merak etmeyin. Öte yandan amfi tiyatro zoruna mı gitti diyorsun. Ben ortada böyle bir yapı görmüyorum. Yahu “Yatırım Yılı” lafının üzerinden koskoca 7 ay geçmiş Nurettin, deniz kıyısına yapılan projenin yaz turizmine hizmet edeceğini bilmeyen bir akılla siz bu zamana kadar nasıl yaşadınız? Her yıl ısıtıp ısıtıp vatandaşın önüne koyduğunuz bu proje ne oldu da alelacele hem de yazın ortasında ortaya çıktı? Bana bunu anlat, algı yapma! İhale yok, sözleşme yok, bu işi kim yapıyor Nurettin bunu anlat. Unutmayın ki taşıma su ile değirmen dönmez. O kadar yazı yazmışsın, yok ara sokaklara bile parke döşeyen, yok altyapı çalışması; yazıyla bunları söylemek kolay Nurettin, hele bir Akbük bölgesine git orada göster hangi taşı döşemişsiniz, hangi altyapıyı yapmışsınız. Semti saran lağım kokusu emin ol sizin çürümüş hizmet anlayışınızın nişanesi. Akbükte sahiller, yollar, altyapı hala geldiğiniz gün gibi. Neyi değiştirdiniz de kalkmış bize gururlanıyorsunuz? Belediye başkanının halka tepeden değil içinden çıkmadığı makam odasından baktığını biliyoruz! Keza sokağa çıkıp baksa belki içi acır, ben böyle mi Başkanım diye. Eleştiriyoruz çünkü eksikler, yanlışlar bunlar. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaklaşık 27 milyon oy ile seçilen Cumhurbaşkanını eleştirebiliyorsun. Bırak da hangi rakamla seçilirse seçilsin biz de eleştirimizi yapalım. Belediye Başkanının küçük sözcüsü dedim diye kırılacağına düşün bakalım niye demişim?” sözlerini kaydetti.

“9 YIL YAT; SEZON ORTASINDA GÖZ BOYA”


“Sen çalışmayan, yılın 9 ayı yatıp anca göz boyamak için hem de sezon ortasında çalışmaya başlayan Belediye Başkanını eleştireceğine bir de kalkmış ona destek çıkıyorsun” diyen Subaşı, şunları kaydetti: “Bir git sor, Başkan kültür merkezi, bisiklet yolu, otopark, otogar, Akbük sahil yolu, Akbük seyir terası vs. bunlar ne oldu diye bir sor. Sen zannediyorsun ki insanlar sözde halkın içinden gelen belediye başkanına oy verdi; vallahi de değil billahi de değil. İnsanlar partiye oy verdi partiye. Bir umut belki çalışırsınız dedik ama yine aynı tas aynı hamam. Merkezi hükümetin engellemesiymiş, Didim’de merkezi hükümetin temsilcisi benim; bir tane engelleme göstersene. Ama yok, biz çalışmayalım, nasıl olsa bahanelerimiz denizde kum gibi düşüncesiyle hiç olmazsa engelleniyoruz diye mağdur edebiyatı oynuyorsunuz. Ne oldu, onca yazıda yer teslimi yapıldığı halde tek bir adım atmadığınız mezarlıkla ilgili bir kelime dahi yazmamışsın; yoksa bahane mi bulamadın? Gerçeği şu ki sizin işiniz ancak bilboardlara boy boy resim asıp sosyal medyada algı yaratmak. Sizin örnek olduğunuz tek konu halka yeterince hizmet etmeden yan gelip yatarak da belediye başkanı olunabileceğini göstermektir. İnan bu konuda diğer başkanlar size imreniyordur. Sizin beceriksizliğinizi, çalışma kıtlığınızı anlatmak için iki kelimeyi bir araya getirmeye dahi gerek kalmıyor. Siz tek kelimeyle ‘beceriksizsiniz’
Bu beceriksizliğiniz Genel Başkanınızdan size kadar yayılmış durumda. Bu halka kimin tepeden baktığını, bu devleti zora sokmak isteyen her kötü niyetliye kimin sahip çıktığını ve parlattığını milletimiz çok iyi biliyor. O çok beklediğiniz seçim günü gelip çattığında aynı millet size neye inandığını gösterecek. Siz sosyal medyadan seçim kazanmaya devam edin, bu millet sizi ve dostlarınızı yine gerçeklerle hezimete uğratacak!”