Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programına dahil olduğunu ve 12 Haziran Cumartesi gününden itibaren şoförlerin aşılarını olabileceğini açıkladı. Şoförlere aşı önceliğinin verilmesini Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç sevinçle karşıladı.

“RANDEVULARINI ALARAK AŞILARINI YAPTIRABİLİRLER”


Aşı sürecinin başlamasından itibaren şoförlere aşı önceliğinin verilmesi hususunda talepte bulunduklarını kaydeden Başkan Özmeriç, “Şoför arkadaşlarımızın aşı konusunda öncelikli programa alınması gerekiyordu. Bu virüs daha çok kalabalık ortamlarda bulaşıyor. Biz de adı üstünde toplu taşıma faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda aşı önceliğinin verilmesinden dolayı mutluyuz. Tüm şoför arkadaşlarımız 12 Haziran’dan itibaren randevularını alarak aşılarını yaptırabilirler. Esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


“AŞI OLMADAN SALGIN BİTMEZ”


Aydın il genelinde 6 bin taksi ve şehir içi dolmuşu, 2 bin özel servis aracının bulunduğu ifade eden Başkan Özmeriç, “Bu araç sayısı baz alındığında bir araçta iki şoför olduğunu düşünürsek Aydın il genelinde 15 bin şoför arkadaşımız aşı olacak. Ben buradan şoför arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Şoför arkadaşlarımız bu salgına karşı mutlaka aşı olsunlar. Aşı olmadan salgın bitmez. Sağlımız ve işimizi kaybetmemek için mutlaka aşı olmalıyız.” diye konuştu. Her zaman şoför esnafının menfaatleri doğrultusunda hizmet ürettiklerini dile getiren Başkan Özmeriç, “Aydın Şoförler Odası olarak bizlerde bu pandemi döneminde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek esnaf kardeşlerimize destek olduk. Bundan sonra da desteğimiz sürecek.” şeklinde konuştu.