CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Haziran’da gerçekleştireceği Aydın ziyareti öncesinde İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Aydın İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu. CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve çok sayıda partilinin yer aldığı ziyarette CHP’li Toprak, AK Parti iktidarını hedef aldı.

“KRİZ TÜM AİLELERİ PERİŞAN ETTİ”

Kılıçdaroğlu’nun Aydın’da sosyal ve ekonomik sorunları yerinde inceleyeceğini kaydeden Toprak, “Toplumun birçok kesiminde sorun var. Hemen hemen neredeyse her kesiminde sorun var. Bunların başında da hizmet, tarım ve turizm sektörü var. Türkiye’de çalışanların yüzde 52’si hizmet sektöründe. Hizmet sektöründe şu anda yaşanan kriz, tüm aileleri perişan etmiştir. Krizin sebebi korona denebilir, kriz koronadan kaynaklanmış denebilir. Ama krizin bir sebebi koronaysa, krizin bir başka sebebi, yüzde 50’si de bugün bu ülkeyi yöneten iktidarın yanlış politikasından kaynaklanan, vatandaşın üstüne yüklediği yüktür” diye konuştu.

“128 MİLYAR DOLARI YOK ETTİĞİ İÇİN AŞI ALAMADI”

Koronavirüsten en fazla etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren CHP’li Toprak, “Hele gelişmiş, G-20 ülkelerinde bir tek etkilenen ülke var, o da Türkiye. Dünyada en pahalı borçlanan 7 ülkeden bir tanesi Türkiye. 193 ülke içerisinde en kötü borçlanan ülkeler arasında Türkiye ilk 7’nin içinde. Neden böyle oldu? Çünkü iktidar, koronaya karşı hiçbir önlem almadı. Türkiye, yeterince aşı almadığı için, hazinenin 128 milyar dolarını yok ettiği için aşı alamadı. Gelinen noktada Türkiye, kara listeye alınan ülkeler sıralamasında.” şeklinde konuştu.

“ERKEN SEÇİMİ TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLDUĞU İÇİN İSTİYORUZ”

Erken seçim tartışmalarıyla ile ilgili kendisine sorulan bir soruya cevap veren Toprak, “Biz erken seçimi Türkiye’nin ihtiyacı olduğu için istiyoruz. Çünkü Türkiye, dünyada en pahalı borçlanan devlet. Hükümet, apar topar bir kanun getirdi. O kanun içerisinde, bu ülkede alın teriyle üreten insanlarımızın vergilerini artırıyorlar. Çünkü kasa artık yetmemeye başladı. Ne yaparsak yapalım, AKP iktidarı, İngiliz bankerlerine, tefecilerine teslim olmuş. Buradaki alın terini alıp, onlara yatırıyor. Gün gelecek borçlanma kabiliyetini de kaybedecekler. Onun için bizim talebimiz bir an evvel bu ülkenin alın terinin dışarı akıtılmaması, sandıkla bu hükümetten kurtulması. Türkiye’nin uluslararası alanda dostu kalmadı. Tayyip Erdoğan’ın telefon açıp da belli noktalarda destek isteyeceği bir devlet kalmadı. Bu iktidarın düzgün yaptığı bir tek iş gösteremezsiniz.” dedi.

TOPRAK’TAN CHP’Lİ BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Salgın döneminde CHP’li belediyelerin çalışmalarını değerlendiren Toprak, “Hükümetin o kadar büyük bütçe ve kadrosuyla yapamadığını bizim belediyelerimiz yaptı. Belediye başkanlarımıza huzurunuzda, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir sürü engel çıkartıldı o süreçte. İnsanlarımıza yardım edelim diye yaptığımız birçok çalışmaya engel olmalarına rağmen belediye başkanlarımız soruşturma geçirme pahasına ellerinden gelen gayreti gösterdi, vatandaşı yalnız bırakmadı. Kendilerine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.