Bakan Soylu "Yarın Çok Genç Olacak Projesi" kapsamında İstanbul, Uşak, İzmir, Aydın ve Sakarya’dan Ankara'ya giden 100 öğrenci ve 10 öğretmeni Bakanlığın Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) ağırladı. Aydın’dan 20 öğrencinin bulunduğu ziyarette Bakan Soylu, Türkiye'nin bir çok noktasındaki Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bağlanarak gençlerin sorunlarını ve selamlarını iletti.

“GENÇLERİN ÜLKEMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ GÖRMESİNİ İSTİYORUZ”

Geçen yıl başlayan bu projenin salgın nedeniyle durma aşamasına geldiğini söyleyen Soylu, daha önce hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesiyle Türkiye'nin doğu illerindeki 60 bin gencin batıdaki illeri ziyaret ettiğini anımsattı. Soylu, "Yarın Çok Genç Olacak Projesi" ile gençlerin gezdiği iller aracılığıyla ufkunun açılması, illeri ve kültürlerini tanımasının amaçlandığını vurgulayarak, farklı kültürleri tanımanın yarattığı kazanımlara işaret etti. Türkiye'nin sahip olduğu kültürel ve coğrafi zenginliklere dikkati çeken Soylu, gençlerin de bu zenginlikleri görmesini istediklerini belirtti.

BAKAN SOYLU’YA TEŞEKKÜR ETTİLER

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Bakan Soylu’ya projeyle ilgili teşekkür ederek, “5 gün boyunca Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve Ankara illerinde öğrencilerimize eşlik eden İçişleri Bakanlığı yetkililerine ve bu projeyi bizzat takip eden Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ederiz” denildi.

DOĞU İLLERİNİ TANIMA FIRSATI BULDULAR

Türkiye'nin her bölgesinden 15-18 yaş aralığındaki gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen "Yarın Çok Genç Olacak Projesi" ile ev sahibi illerde kurulacak atölyeler aracılığıyla katılımcıların bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında yapılacak faaliyetlerde bir arada bulunmalarına imkan tanınıyor. Projeyle milli ve manevi değerlere sahip çıkan, ülkesinin kalkınmasına katkıda bulunacak nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında İstanbul, Sakarya, Aydın, İzmir ve Uşak'tan 100 öğrenci, 24-28 Mayıs'ta Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve Ankara'yı ziyaret etti. Projeyle 2021 yılı boyunca Bakanlığımız koordinasyonunda 2 bin 560 gencin çeşitli illere götürülerek programın uygulanması hedefleniyor.