Tüm dünyada görülen koronavirüs salgınına karşı Türkiye’de aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler çerçevesinde devam eden aşı çalışmaları Aydın’da sorunsuz bir şekilde sürüyor. Aydın’da vatandaşlar, koronavirüs salgınına karşı sağlık kuruluşlarına giderek BioNTech ve Sinovac aşısı oluyor. Koronavirüse karşı aşı olmak isteyen vatandaşlar, zaman zaman sağlık kuruluşlarında uzun kuyruklar oluşturuyor. Sağlık personelinin yönlendirmesiyle vatandaşlar aşı olarak koronavirüse karşı kendilerini koruyor.

YÜZDE 86’SI AŞILANDI

Aydın’da şu an itibariyle 545 bin aşı yapıldığını vurgulayan Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 86’sı aşılanmış bulunmaktadır. En az bir doz aşılanmış olan vatandaşlarımızın hedef nüfusa oranı yüzde 75’tir. Ve Covid-19 hastalığı geçirdiği için aşı yapılamayan vatandaşlarımız çıkarıldığında ilimiz oldukça iyi bir aşılama yüzdesine ulaşmış olmakla birlikte bu yönde hassasiyetimiz son hemşehrimiz aşı yapılana kadar en üst düzeyde devam edecektir. Tüm bilim insanlarının ortak kanaati de aşının riskli gruplardan başlanarak tüm vatandaşlara yapılmasının bir an önce özlediğimiz günlere dönebilmemiz için son derece önemli ve elzem olduğudur.” dedi.

“EN KISA ZAMANDA VATANDAŞLARIMIZ AŞILARINI YAPTIRMALI”

“Şu ana kadar gerek ilimizde gerekse de ülkemiz genelinde yapılmış olan aşılarla ilgili aşının yan etkisine bağlı olumsuz bir olay olmadığı bir gerçektir ve bugün eminiz ki hangi tip aşı yapılmış olursa olsun gerek hastaneye yatış gerekse de ileri tetkik tedavi gereksinimi aşı yapılmış olan gruplarda son derece düşüktür.” diyen İl Müdürü Açıkgöz, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “İlimiz genelinde aşı sırası geldiği halde aşı yaptırmaktan imtina eden vatandaşlarımıza sağlık profesyonellerimiz ulaşmakta ve kafalarındaki endişeleri yerinde değerlendirmektedir. Bizzat sahada edindiğimiz izlenimlere bakıldığında son derece basit ve kulaktan dolma bilgilerle aşı ile ilgili endişeler olduğu anlaşılmaktadır. Sizin desteğiniz olmadan başaramayız. Özellikle tüm hemşerilerimizden ricam, aşı sırası gelen vatandaşlarımızın en kısa zamanda aşılarını yaptırmaları ve sadece bilim insanlarının telkinlerine kulak vermeleridir. Biz sağlığınızla ilgili her türlü sorununuzda devletimizin tüm imkanlarıyla yanınızdayız.”