Aydın halkına daha iyi koşullarda sağlık hizmeti vermeyi hedefleyen Sağlık Bakanlığı tarafından, bin 400 yataklı Aydın Şehir Hastanesi için düğmeye basıldı. Yaklaşık 1 milyar liraya mal olacak hastanenin yapımına, Efeler'e bağlı Şevketiye Mahallesi'nde geçen yıl başlandı. İnşaat çalışması tüm hızıyla devam eden ve 700 günde yapımı tamamlanması planlanan hastane, mahallesine adeta değer kattı. Mahallede daha önce 40-50 bin liraya satılan bir dönüm arazinin fiyatı, hastane ile birlikte 1 milyon liraya kadar çıktı.

TEŞEKKÜR ETTİ


300 nüfusa sahip Şevketiye Mahallesi'nin Muhtarı Ahmet Şener, Aydın Şehir Hastanesi'nin mahallesine yapılıyor olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Hastane için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanlığı'na, Aydın Valiliği'ne, milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden Şener, "Kentimize çok güzel bir sağlık yatırımı kazandırılıyor. Bu yatırım için ise bizim mahallemiz seçiliyor. Bundan dolayı gururluyuz, çok mutluyuz. Vesile olandan Allah razı olsun" dedi.

"ŞİMDİLİK ALAN YOK"


Hastanenin, mahallesine yapılacağının açıklandığı andan itibaren arsa fiyatlarının sürekli arttığını dile getiren Şener, "Uzun zaman önce, Aydın Şehir Hastanesi'nin mahallemize yapılacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından, mahallemizdeki arsa fiyatları yavaş yavaş tırmandı. Hastanenin yapılmaya başlanması ile birlikte arsalarımız için çılgın fiyatlar koşulur oldu. Hastanenin yakınında arsaları bulunan vatandaşlarımız, dönüm başına 1 milyon lira istiyor. Tabi hastaneden uzaklaştıkça arsaların fiyatları biraz daha düşüyor. Daha önce bu arsaların dönümü, 40-50 bin liraydı. Hastanenin faaliyete geçmesi ile arsaların değeri daha da artacağı için sahipleri satış fiyatlarında indirime çok yanaşmıyor. Arsalar için gelip fiyat soran oluyor ama şimdilik alan yok" ifadelerini kullandı.