AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, TBMM’de 27. Dönemdeki çalışmaları kapsamında çiftçi dostu projelere imza attıklarını, en büyük hayali olan Dalama Çayı’nın Kemer Barajı’na bağlanmasıyla ilgili etüt proje hazırlıklarına başlandığını duyurdu. Yaklaşık 14 yıldan bu yana dillendirdiği proje ile ilgili olarak DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız ile görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Milletvekili Posacı, “Yıllardır dillendirdiğimiz ve ciddiye alınmayan Dalama Çayı’nın Kemer Barajı’na bağlanmasıyla ilgili DSİ Genel Müdürümüze durumu aktardım. Etüt proje hazırlığı çalışmaları başladı ve proje sonunda işleme konuyor. Aydın’ımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“2007’DEN BERİ DİLLENDİRİYORDUK”


Açıklamasında milletvekilliğinde Haziran ayı itibariyle 3 yılı geri bırakacağını ve görev süresi dahilinde Aydın tarımı için önemli gelişmelere imza attıklarını kaydeden Milletvekili Posacı, “Toprak Mahsulleri Ofisi tarihinde ilk kez incir üreticilerinden destekleme alımı yaptı. Bununla beraber inciri orman emvaline aldırdık ve dane zeytine prim desteği sağladık. Biz bunu 2007’den beri dillendiriyorduk. Bunların dışında benim 2007’den beri söylediğim Dalama Çayı’nın Kemer Barajı’na bağlanması projesi de gündemimizde. Bu projeyi ben Merhum Ziraat Odası Başkanımız Kemal Çetin’den öğrenmiştim. Bu proje bu sene ciddiye alındı ve etüt projesi yapılıyor. Dalama Çayı tünelle Kemer Barajı’na bağlanacak. Ben tarımcı olarak görevimi yaptığımı, Çiftçi Rıza Posacı olarak aldığım oyların hakkını verdiğimi düşünüyorum. Örneğin biz Dalama Çayı’nın Kemer Barajı’na bağlanmasının gerekliliği daha önce yetkililere anlatamamıştık. DSİ Genel Müdürümüze milletvekili olarak bunu aktarınca dikkate alındı ve artık işleme konuyor” dedi.

“AYDIN TARIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR HAMLE OLACAK”


AK Parti Hükümeti döneminde Aydın’ın tarımsal sulamada çağ atladığını belirten Milletvekili Posacı, “ Çine Adnan Menderes Barajı, Dandalas Barajı ve İkizdere Barajı’nın ardından Sarıçay Barajı’nı da AK Parti Hükümeti yapıyor. Şu da var ki; Kuraklıkta kapalı sistem sulama ön plana çıktı. Bunları gündeme alıp ovalarımızın elektrifikasyonunu da sağlamamız gerekiyor. Gerekirse köylerdeki bir takım gereksiz, aciliyet gerektirmeyen yatırımlardan kısarak buna öncelik vermemiz şart. Bu konuda Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı marifetiyle devreye gireceğiz. Bu çalışmamız da Aydın tarımımız için önemli bir hamle olacak. Bunları da bu dönem programa aldırmak istiyoruz. Aydın’da sulamada basınçlı sisteme geçmemiz gelir seviyemizi yükselterek suyumuzu daha idareli kullanma şansımızı da artıracak” diye konuştu.