İktidarın uyguladığı politikalardan memnun olmayan İYİ Parti ilçe başkanları ve meclis üyeleri, sosyal medyada iktidarı hedef aldı. Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediye Meclisi Üyesi Semra Yücel, sosyal medya hesabından, iktidara yönelik 'helal etmiyorum' hashtagi ile paylaşım yaparak, bir akım başlattı. Paylaşımında, "Geçim sıkıntısı yüzünden intihar eden vatandaşlarımız için dükkanını kapatmak zorunda kalan arkadaşlarım için her geçen gün umudunu kaybeden gençlerimiz için ve 42 yılımın 19 yılını çaldığınız için hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullanan Yücel, meclis üyesi Hayati Atlı'ya da "Siz hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

MÜTEAHHİTLERE İŞARET ETTİ


Yücel'in sorusuna Atlı, hesabından "Ülkenin tüm kaynaklarını 5 müteahhitte yediren iktidara hakkımı helal etmiyorum" cevabını verdi. Atlı, meclis üyesi Mevlüt Şahinci'ye de iktidara hakkını helal edip etmediğini sordu.

“İNSANLARI KENDİ KADERLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKTI”


Şahinci de, Atlı'nın sorusuna, "Bir veteriner hekim ve üretici olarak maliyetlerimizin bire bir arttığı bu dönemde çiftçisinin üreticisinin yanında olmayan, hiç bir tarım politikası bulunmayan, insanları kendi kaderleriyle baş başa bırakan iktidara hakkımı helal etmiyorum" yanıtını verdi. Diğer meclis üyelerinin de katıldığı akım, parti yöneticilerinin de destek vermesi ile büyüdü.