Koçarlı'da 11 yıl önce oğulları Okan Biçen hakkında bir trafik kazasında ölüme sebebiyet vermekten açılan dava nedeniyle tüm servetlerini kaybeden 60 yaşındaki Şühret ve 52 yaşındaki Necla Biçen çifti, Atatürk Mahallesi'nde tuvalet ve banyosu olmayan baraka evde yıllardır yaşam mücadelesi veriyor. Kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen Biçen çiftine, hayırseverler tuvalet ve banyo yaptırılıyor.

BARAKAYA DÖNMEK ZORUNDA KALDI

2 yıl önce aileyi barakada ziyaret eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, bir araya geldiği ihtiyaç sahibi aileye, "Size, ilçeye yapılacak TOKİ konutlarından bir ev vereceğiz. Eviniz yapılıncaya kadar size Koçarlı'da ev kiralayacağım" demişti. Aileye verdiği sözü tutan Kaplan, aileyi kiraladığı ve eşyalarını döşediği bir eve yerleştirdi. Necla Biçen’e kanser teşhisi konulmasının ardından çift, evden ayrılıp yeniden barakaya döndü.

"BAKACAK KİMSEM YOK"

Kansere yakalanmanın üzüntüsünü yaşayan Necla Biçen, "Belediye Başkanımız Nedim Kaplan ev kiralayarak bizlere yardımcı oldu. Daha evde bir gün kalmadan kansere yakalandığımı öğrendim. Kemoterapi tedavisi gördüğüm için bakacak kimsem yok. Tahta barakamın yakınında hiç olmazsa komşularım, gelinim var. Onlar yardımcı oluyor, bakıyor. Onun için tekrar barakama dönmek zorunda kaldım" şeklinde konuştu.

HAYIRSEVERLER YARDIMCI OLDU

Kötü durumdaki barakada, tüm zorluklara rağmen hayatlarını sürdüren Biçen ailesinin, yardımına hayırsever vatandaşlar koştu. Barakada, olmadığını öğrendikleri tuvalet ve banyonun yapım çalışmalarına başlayan vatandaşlar, ailenin daha iyi bir ortamda hayatlarına devam etmesine imkan sunmak için de diğer hayırseverlere yardım çağrısında bulundu. Ailenin ekonomik durumunun iyi olmadığını söyleyen vatandaşlar, "Aile için bir mutfak ve bir de oda yapmak istiyoruz. Yardım etmek isteyen hayırseverlerimize ‘Bir tuğla da sen koy’ diyoruz" ifadelerini kullandı.