İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci, İsrail’in Filistin’e insanlık dışı saldırılarına protesto etmek için Aydın Kent Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşu üyelerine, pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı üzerinden eleştirmişti. Demirci, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile dile getirdiği eleştirilerin ardından tepkiler gelince videoyu sildi. Demirci’nin önce paylaştığı ardından sildiği videoya tepkiler gelirken AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz da Demirci’yi sert bir dille tepki gösterdi.

'KİMİN TARAFIMDAYIM DİYE KENDİNE SORACAKSIN'

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin şov derdinde olduğunu belirten Yavuz, “İnsanlar orada can derdinde, sen burada şov derdindesin. Neymiş efendim, tam kapanmadan dolayı esnaflar kapalı, insanlar evlerine ekmek götüremeyip aç yatıyorlarmış. Hal böyleyken Aydın kent meydanında mazlum Filistin halkına destek veren, işgalci İsrail devletini lanetleyen gurubun tuzu kuruymuş. Bana bak Demirci efendi, Önce yerini ve haddini bileceksin. Oradaki gurup neden bir araya geldi, kimi lanetledi kime sahip çıktı önce buna bakacaksın. Sonra dönüp bir de boy aynasında kendine bakacak ve ben neredeyim kimin tarafındayım diye yine kendine soracaksın” diye konuştu.

AKIL TUTULMASI

Filistin’ın kan ağladığını ve Türkiye’nin bu zulme sessiz kalamayacağını ifade eden Yavuz, “Filistin kan ağlıyor. Birilerinin uşaklığını yapan terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa başta olmak üzere bizim mukaddesatımıza, Müslüman kardeşlerimize yönelik alçakça saldırılar yapmaktadır. Aralarında çocuklarında olduğu birçok vatandaş yaşamını yitirmiş şehit olmuş, yüzlercesi yaralanmıştır. Herkes sessiz kalabilir, ama biz bu zulme, bu alçaklığa asla sessiz kalamayız. Kalmayız. Senin genel başkanın bile bu alçak saldırılara sessiz kalmayıp, tepkisini dile getirirken senin uygulanan kısıtlamaları bahane ederek, bunun üzerinden bir algı yaratma çabasına girmiş olman adeta bir akıl tutulmasıdır. Silkelen ve kendine gel Demirci Efendi. Yerini de haddini de bir daha sakın ola aşma” şeklinde konuştu.