Doğuştan ve yapışla olarak küçük memelere sahip olan kadınlar çoğu kez meme büyütme operasyonları ile daha estetik ve ideal memelere sahip olabiliyor. Bunun için uzman estetik cerrahlar tarafından meme estetiği operasyonları kapsamında meme büyütme ameliyatları yapılıyor. Meme büyütme operasyonlarında  genel anestezi kullanılıyor. Operasyonlar anestezi süresi dâhil yaklaşık 1,5 ila 2 saat sürebiliyor. Operasyon esnasında meme içerisine önceden belirlenmiş yapıda olan silikonlar koyularak memenin büyütülmesi sağlanıyor. Meme büyütme için kullanılan iki tip meme protezi vardır. Birisi içi silikon jel ile dolu olanlar, diğeri ise içi serum fizyolojik (tuzlu su) ile dolu olanlardır. Her iki tip meme protezinin de dış yüzeyi silikon materyalinden oluşmaktadır bu nedenle halk arasında bu materyallere silikon denmektedir. Seçilen silikon türü ne olursa olsun, estetik operasyon sürelerinde bir farklılık olmuyor.

Kadınlarda meme gelişimi

Kadın memesinin gelişimi 9 ila 14 yaşlarında başlıyor. Memeyi oluşturan süt bezlerinin, bağ doku ve yağ dokusunun gelişimi genetik ve hormonal faktörlerin etkisi altında bu yaşlarda tamamlanıyor.
Gelişme dönemi sonrası, memelerin büyüklüğü kişileri mutlu edecek boyutlara ulaşmamış olabiliyor. Ya da gelişimsel olarak memelerinin büyüklüğünden son derece mutlu olan bir kadın ilerleyen yaş, kilo alıp - vermeler veya doğum ve emzirme dönemleri gibi bazı dış etkilere maruz kalarak memelerinin dolgunluğunu kaybetmesinden, içi boşalmış ve yumuşamış bir görünüm kazanmış olmasından mutsuz olabiliyor. Bu durumlarda meme estetiği operasyonları en etkili yöntem oluyor. Meme küçültme, meme dikleştirme ve meme büyütme operasyonları için Doç. Dr. Sevgi Kurt ile iletişime geçebilirsiniz.