Pandemi kısıtlamalarının el vermesi durumunda Haziran ayı sonunda seçimli olağan genel kurulu Karacasu’da yapmayı planladıklarını ifade eden Demir, yeni üye kaydı da yapmayı düşündüklerini söyledi. İlçe gündemini uzun süredir meşgul eden yayla yerleşik imar planı projesi hakkında da konuşan Demir, “Tarihi ve kültürel değerlerimizi göz ardı etmeden doğallığımızı bozmadan Karacasu’nun gelişmesi için planlı adımlar atılmalı. Tarihi dokumuzu doğal güzelliğimizi bozmadan düzenli bir plan içerisinde yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum” dedi. Edindiği ilk bilgilere göre yaylada yüzde 5’lik imar planının yüzde 10’a çıkarılmasının yanlış olduğunu ifade eden Demir, “Şu andaki çalışmanın içeriğini tam anlamak lazım ama edindiğim ilk izlenim çerçevesinde doğru bulmuyorum. Yüzde 5’lik oranı yüzde 10’a çıkarmak yanlış bir uygulama. Bunun içeriğinin doldurulması lazım. Gelişigüzel yapılacak çalışma geriye dönülemeyecek bir durum oluşturur. Bu açıdan ben yaptım oldu uygulaması uygun değil. Bu tür projeler için insanımıza danışmak lazım. Burada yaşayan insanlarımızın ihtiyaçları, görüşleri göz önünde tutulmalı. Değişik zengin görüşler ortaya çıkabilir. Tarihi ve kültürel değerlerimizi göz ardı etmeden doğallığımızı bozmadan Karacasu’nun gelişmesi için planlı adımlar atılmalı. Tarihi dokumuzu doğal güzelliğimizi bozmadan düzenli bir plan içerisinde yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

“BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞIYLA OLMAZ”

Sözlerini sürdüren Demir, “Belediyenin yapmak istediği çalışmadan, görebildiğim kadarıyla şehri yaylaya taşıyacaklarmış gibi bir algı edindim. Eğer böyle bir durum varsa bu durum yayla için uygun değil. Yaylanın doğallığını bozmadan mimari yapıyı doğallıkla bütünleştirerek yapılması uygun olur. Ballıpınar’da mesire alanı gibi bir yer var. Doğayı bozmadan, doğalsallığı yitirmeden, şehirleşemeye döndürmeden çalışmalar yapılabilir ama Karacasu’yu ve yaylalarımızı bozmayalım. İlçemizin özünü bozmayalım. Doğal tarihi kültürel değerlerimizi bozmadan yeni bir şehir planı yapılabilir. Bu olmadan gelişigüzel yapılırsa hepimizin şikayet edeceği hususlar ortaya çıkar. Gelişigüzel ben yaptım anlayışıyla olmamalı bu işler” dedi.

“YAYLALARI ŞEHİRLEŞTİRMEMEK LAZIM”

İlçe genelinin yeni bir şehir planına ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Demir, “Belediye yapabilir mi yapamaz mı bilemiyorum. Karacasu’ya yeni ilçenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, bir şehir imar planının oluşturulması gerekiyor. Bunun yapılması lazım. Aşağıya doğru mu genişler bilemiyorum. Karacasu için bir şehir planı lazım. Devlet kanalıyla mı olur belediye kanalıyla mı olur bilemiyorum. Gelişigüzel yapılaşmanın önlenmesi, tarihi ve doğal dokunun korunması gerekiyor. Elimizdeki imkanları çerçevesinde bu görüşlerimizi dile getirme gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.