Etkinliğe, Germencik İlçe Tarım Müdürü İlknur Kavas, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Kemer Ziraat yetkilileri ile üreticiler katıldı. Kemer Ziraat, 2007 yılında Söke ilçesinde, duayen sanayicilerden Halil Kamil Fırat tarafından kuruldu. Toplam 2 bin dekarlık arazinin bir bölümünde tarla, bir diğer bölümünde de bahçe ziraatı yapılıyor. Bahçenin tamamı turunçgiller çeşitlerinden oluşurken, 50 bin ağaç bulunuyor Bitkisel yağ kaynağı olan kanola, 2. Dünya Savaşı sırasında Trakya bölgesinde ekilmeye başlandı. Ülkemizde rapiska, rapitsa ve kolza isimleriyle bilinen kanola kışlık ve yazlık olmak üzere iki fizyolojik döneme sahip bir yağ bitkisi olarak biliniyor.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ


Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, “Söke’mizde alternatif ürün olarak kanola bitkisi görmek bizleri mutlu ediyor. Kanola bitkisinin ekimi ve yaygınlaştırılması için devamlı teşvik ederek destek oluyoruz. Bu tarla gününün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
“Kanola bitkisi bölgemizde alternatif ürün olabilecek katma değeri yüksek ve şu ana kadar gövdesinden, çiçeğinden ve tohumuna kadar değerlendirilebilen bir ürün. Ümit ediyorum ki Söke ve Germencik ilçelerimizde de bu ürünün yaygınlaştırılması için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız” diyen Germencik İlçe Tarım Müdürü İlknur Kavas ise, “Bu bitki ülkemizin yağ ithal ettiği bir dönemde iyi bir ürün olacağı gibi iyi bir de kazanç getirisi olacaktır” ifadelerini kullandı.