Örnek villalar, yapımı süren veya satışa hazır olan boş villaların nasıl bir yaşam alanına dönüşeceği konusunda fikir vermesi için tasarlanıyor. İçinde güzel anıların birikeceği, keyifli vakitlere ev sahipliği yapacak villalar, örnek dekorasyonlarla ilham veriyor. Örnek villa; odaların büyüklüğü, nasıl dekore edilebileceği, ne kadar eşya alabileceği gibi teknik bilgiler konusunda satın alacak kişilere yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra içinde yaşanacak mekanlar için ziyaretçilerin hayal gücünü pekiştiriyor. Ancak örnek daireyi veya villa evleri gezerken dikkat edilmesi gereken püf noktaları da bulunuyor.

Örnek Villada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mimari projelere bakarak alınan evler yanıltıcı olabiliyor ancak örnek villa veya daireler çok daha gerçekçi bir izlenim oluşmasına imkan veriyor. Örnek bir villa gezerken şu noktalara dikkat ederek çok daha doğru bir fikir edinebilirsiniz:
  • Villa konsept ve dekorasyonları kadınların beğenilerine ve isteklerine yanıt verecek detaylarla hazırlanıyor. Örneğin örnek evlerde kiler, çamaşır odası, giyinme odası dekorasyonları çok daha önemli yer tutuyor. Evi değerlendirirken bu alanların nasıl planlandığına ve dekore edildiğine dikkat edebilirsiniz ancak bunun sizi etkilemesine izin vermeden diğer alanları da aynı dikkatle incelemelisiniz.
  • Metrekarenin rakamsal değeri zaman zaman yanıltıcı olabiliyor. Evin planı yeterince kullanışlıysa küçük alanlar geniş aileler için bile yeterli olabiliyor. Metrekare değeri konusunda ön yargıya kapılmadan evi gezmeli ve kullanışlılığı değerlendirmelisiniz.
  • Villa konseptleri ile uyumlu dekorasyonlar tercih ediliyor. Örneğin bir çiftlik evinde rustik detaylar ve ahşap kaplamalar görülebiliyor. Ancak elbette bu dekorasyonun her zevke uygun olduğu anlamına gelmiyor. Evlerin dekorasyonlarını değerlendirirken sezon trendlerini bir yana bırakmalısınız. Temanın hayat bulduğu evi, kendi zevkinize ve isteklerinize göre hazırlayabileceğinizi aklınızda tutarak gezmelisiniz. “Evde başka neler yapılabilir?”, “Hangi değişiklikler size uygun değil?”, “Bu kaplamanın yerine başka neler kullanılabilir?” gibi notlar alarak, ziyaretiniz sonrasında proje sahipleriyle görüşmeli ve ardından kararınızı vermelisiniz.
  • Örnek villa hazırlanırken projeye dahil olmayan, dekorasyon için eklenen pek çok şey bulunuyor. Evi gezerken nelerin projeye dahil olduğunu sormayı unutmamalısınız. Böylece dekorasyon için harcayacağınız bütçeyi daha net görebilirsiniz.
  • Örnek villanın satın alacağınız villa ile planının aynı olup olmadığından emin olmalı, teknik şartnameyi dikkatle incelemelisiniz. Gezdiğiniz mimari projenin teknik şartnameye imzalı ve kaşeli olarak eklenmesini rica ederek kendinizi garantiye alabilirsiniz.
  • Örnek daireyi gezerken içindeki mobilyaların hepsinin demo olduğunu aklınızda tutmalısınız. Ev için yapacağınız dekoratif seçimlerde brüt değil, net metrekareyi dikkate alacaksınız. Bu nedenle mümkünse evi gezerken elinizde tüm duvarların uzunluklarının yazılı olduğu bir plan olmasını isteyebilirsiniz.

Göl İstanbul Örnek Villaları Sizi Bekliyor

Ferah ve prestijli konutlarıyla tüm ziyaretçilerin beğenisini kazanan Göl İstanbul, örnek daireleriyle sizin için yeni bir yaşama kapı açıyor. 97 lüks villadan oluşan konsept içinde 5+1, 6+1 ve 7+1 formda tek katlı ve şık villalar bulunduruyor. Nezih ve konforlu bir yaşam için tasarlanan Göl İstanbul, örnek villaları ile şimdi ziyaretçilerini bekliyor. Siz de İstanbul’un en güzel göl manzarasını sizlere sunan Göl İstanbul evlerini hemen ziyaret edebilir, örnek villalar ile gelecekteki yaşamınızın hayalini kurabilirsiniz.